Omwonenden Havelterweg Ruinerwold tegen vakantiewoningen

De vakantiewoningen moeten achter de dichte bomenrij verrijzen. De vakantiewoningen moeten achter de dichte bomenrij verrijzen (foto: Google Streetview)RUINERWOLD – Een groep omwonenden van de Havelterweg in Ruinerwold is tegen de geplande vakantiewoningen langs die weg. In de gemeenteraadsvergadering van vanavond wordt bekend of de gemeenteraad achter die plannen staat.

De bedoeling is dat er negen vakantiehuizen komen op een perceel van exploitant Roelof Dekker. “Het worden negen kleine huisjes die langs een grasland achter een bomenrij komen te staan. Ze komen vlakbij een zandpad en krijgen uitzicht op de landerijen.”

Haaks op bestemmingsplan
De gemeente De Wolden heeft al een vergunning verleend aan Dekker, maar omwonenden zijn het daar niet mee eens. Hans Saathof, woordvoerder van de omwonenden, vertelt dat het grootste bezwaar is dat de bestemming van de grond volledig anders wordt. “Het was een heel mooi, woest stukje natuur, maar dat staat haaks op de huidige plannen. Er is nu een grasweide en er is maïs ingezaaid. Eigenlijk is alles wat er was al ondersteboven”, vertelt Saathof.

Ook zijn de omwonenden bang voor overlast van de mensen die de huisjes huren. Saathof: “Ze kunnen via de weilanden gewoon bij ons op de percelen komen. We zijn vooral bang dat niet toeristen, maar mensen uit Oost-Europa de huisjes goedkoop gaan huren.” Ook spreekt de omwonende van een gevaarlijke verkeerssituatie, omdat de Havelterweg al bekendstaat als onveilig voor voetgangers en fietsers.

Gemeenteraad moet zich uitspreken
Inmiddels ligt de zaak van de omwonenden tegen de gemeente De Wolden onder de rechter. De gemeenteraad moet vanavond een zogeheten verklaring van geen bedenkingen afgeven om de bouw en exploitatie van de huisjes door te kunnen laten gaan.

Gemeente De Wolden wil niet reageren zo lang de zaak onder de rechter is.
Bron: RTVDrenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.