ondertekening samenwerkingsovereenkomst ‘Herinrichting Dijkhuizen’

Voor de herinrichting van Dijkhuizen (dorpskern van Ruinerwold) is een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente De Wolden en Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen opgesteld. Op maandag 13 april om 13.00 uur ondertekenen betrokken partijen deze overeenkomst. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis in Zuidwolde.

Met de ondertekening komt een veilig, groen en gebruiksvriendelijke dorpsstraat met een karakteristieke uitstraling, voor en door de inwoners van Ruinerwold, een stap dichterbij. In de samenwerkingsovereenkomst wordt de regie van het project neergelegd bij Dorpsbelangen en de projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’. De gemeente ondersteunt waar nodig.

Dorpsbelangen is sinds anderhalf jaar met een enthousiaste en deskundige groep aan de slag om overheidsparticipatie praktisch in te vullen. Plannen zijn opgesteld, subsidiemogelijkheden aangewend, informatiebijeenkomsten voor de aanwonenden gehouden en aannemers benaderd. In de komende periode worden de plannen technisch uitgewerkt door een bouwteam. Ook wordt nog steeds naar financiële middelen gezocht om het project daadwerkelijk uit te voeren.

De afspraken en verantwoordelijkheden tussen de partijen is in de samenwerkingsovereenkomst vastgelegd. Wethouder Jan ten Kate gaat deze overeenkomst met de voorzitter van Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen Frits Timmerman en Martin Herskamp namens de projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’ ondertekenen. Een belangrijke volgende stap in dit bijzondere overheidsparticipatieproject in De Wolden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.