Onthulling kunstwerken brede scholen De Wolden

Het kunst(educatie)project van drie brede scholen in De Wolden is in volle gang. Brede school Buddingeborgh in Ruinerwold, brede school de Wijk in de Wijk en brede school De Heidevlinder in Zuidwolde doen mee aan dit project. Onderdeel van het project zijn drie kunstwerken gemaakt door kunstenaar Frank Halmans op basis van ideeën van de leerlingen. Op donderdag 8 november worden deze kunstwerken feestelijk onthuld op de drie brede schoollocaties. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de onthulling. Het kunstwerk bij de Buddingeborgh wordt onthuld om 11.45 uur, bij De Heidevlinder om 15.00 uur en bij brede school de Wijk om 15.30 uur.

Het kunst(educatieproject)
Het kunst(educatie)project van de brede scholen kreeg in juli dit jaar een subsidie van de Provincie Drenthe van € 18.500,-. Een kunstcommissie bestaande uit gebruikers van de drie brede scholen is betrokken bij de realisatie van dit project. Gemeente De Wolden is daarbij de trekker met de cultuurcoaches (Bibliotheek en Stichting Welzijn) voorop. Het doel van het project is drieledig. Wethouder Mirjam Pauwels van Samenleving: “Dit project stimuleert de samenwerking in en tussen de brede scholen. Ik zie enthousiaste partijen die hun krachten bundelen, dat is mooi! Ook stimuleren we met dit project dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. En tot slot worden de kinderen op een leuke wijze betrokken bij de realisatie van drie kunstwerken door Frank Halmans.”

Activiteiten op de 3 locaties
Elke locatie geeft een andere invulling aan de cultuureducatieactiviteiten. In de Wijk is het een samenwerking tussen Stichting Speelwerk Kinderopvang, Muziekvereniging Apollo en obs De Horst. Onder het thema Kunst Licht staat er voor de kinderen een bezoek gepland aan Beeldentuin de Havixhorst, om vervolgens daarna zelf een beeld te maken. Brede school De Buddingeborgh heeft gekozen voor de muzikale theatervoorstelling Daar! van Heisa. En op de Heidevlinder is er veel dans, een schimmenspel en een voorstelling van het poppentheater @pestaartje. Meer informatie over de activiteiten op de drie locaties is te lezen op dewolden.nl.

De kunstwerken
Frank Halmans heeft bij het ontwerp van zijn kunstwerken gekeken naar de behoefte van de betreffende locaties. De kinderen en de gebruikers van de locaties hebben meegedacht met de kunstenaar. Zo hebben de kinderen tekeningen gemaakt die door Frank Halmans zijn gebruikt ter inspiratie. Op deze manier is het kunstwerk een beetje van iedereen geworden. De kunstenaar is zelf ook aanwezig bij de onthulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.