Opbrengst taxusinzamelingsactie VHG € 7.677,00

Goed voor 250 chemotherapieën
Afgelopen zomer vond onder het motto ‘VHG-hoveniers snoeien voor Leven’ de inzamelactie van taxussnoeisel plaats. Aan de actie namen ruim 100 VHG-hoveniers deel. Het uiteindelijke resultaat van de actie is, dat er meer dan 255 kubieke meter aan taxussnoeisel is ingezameld. Hiervan kunnen 255 chemotherapieën worden geproduceerd.

Daarnaast heeft het ingezamelde taxussnoeisel voor een geldbedrag van Euro 7.677,- opgebracht. VHG schenkt dit bedrag, namens de deelnemende bedrijven, aan de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Twee deelnemende hoveniersbedrijven hebben ervoor gekozen om hun deel van de opbrengst te bestemmen voor een andere stichting op het gebied van kankerbestrijding.

Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG: ‘Ik ben erg blij met het geweldige resultaat van de taxusinzamelactie en ongelofelijk trots op en dankbaar voor de inzet van de deelnemende bedrijven. We hebben samen onze schouders gezet in de strijd tegen kanker. Ik hoop van harte, dat de door ons ingezamelde taxus meehelpt aan het bieden van perspectief op genezing voor mensen met kanker. Het bedrag dat het taxussnoeisel heeft opgeleverd, schenken we aan de Stichting Kinderen Kankervrij. Graag steunen wij het goede werk van deze stichting hiermee.’

In onze regio deed Hoveniersbedrijf Martijn Buld als VHG-hovenier mee aan de actie ‘Snoeien voor Leven’. Zij leverden een flinke bijdrage aan het totaal.

VHG is van plan om de actie ‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’ ook in 2017 te voeren.
Uiteraard werkt Martijn Buld hier dan ook weer aan mee.