Open Boerderijendag Ruinerwold

In Ruinerwold wordt zaterdag 27 juli voor 30 ste keer de open boerderijendag georganiseerd. Er kan net als andere jaren weer gestart worden bij museumboerderij De Karstenhoeve. Dus kan men meteen beginnen met het opsnuiven van de nostalgie van het boerenleven van toen.

Het volgende bedrijf is van de fam. Westenbrink, Hees 5 in Ruinen hier geen nostalgie maar een hedendaags melkveebedrijf indertijd verplaatst in het kader van de ruilverkaveling.
We vervolgen onze zeer afwisselende goed bepijlde route richting de Schaapskooi van Ruinen maar we laten het dorp Ruinen letterlijk links liggen en gaan via de Oude Benderseweg, langs het zwembad van Ruinen, naar Schaapskooi.

In 2017 is er een nieuwe kooi gebouwd en is de oude kooi daterend uit 1949 geheel gerenoveerd. De kudde zal speciaal voor de boerderijendag in de buurt verblijven. Terug naar de Benderse en via het Molenpad langs molen De Zaandplatte naar het volgend bedrijf Gebr. Horlings aan de Westerstraat in Ruinen, hier zijn Belgische Witblauwen te bewonderen.

Dit een imposant vleesvee ras, vermeldingswaard is de Horlings met de fokkerij van dit ras tot de top van Nederland behoren. Via Geuzinge naar de Ruinerdijk en vervolgens richting Dr. Larijweg om in Oosteinde rechtsaf naar de fam. Linthorst aan de Hesselterweg te gaan zij wonen hier bijna drie en een half jaar en zijn hier gekomen middels een bedrijfsverplaatsing vanuit het Twentse Albergen. Hier worden de koeien gemolken met een GEA mono box melkrobot. Het laatste deel van de route leidt ons over de Hardenweg en het Schultepad weer terug naar Museumboerderij De Karstenhoeve.

Voor wie niet op de fiets wil of kan is er een alternatieve autoroute Op de bedrijven zijn allerlei toelevering bedrijven aanwezig en er zal, al dan niet tegen betaling gezorgd worden voor de inwendige mens. Tegen betaling van slechts € 1.—is een programmaboekje verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.