Oprichting Diaconaal Verband De Wolden

Ieder mens telt. Maar niet iedereen kan zichzelf redden. Daarom steunt de kerk mensen die niet goed (meer) voor zichzelf kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan zieken, armen, ouderen en mensen met schulden: zij kunnen bij de kerk aankloppen en hulp ontvangen om uit hun situatie te komen. De kerk biedt hulp waar niemand anders helpt. Zij werkt aan een samenleving waar mensen minder snel uit de boot vallen en streeft naar goede voorzieningen voor mensen met problemen. In de kerk noemen we dit diaconaal werk of kortweg: ‘diaconaat’.
Om deze taak van de kerken in de gemeente De Wolden te verbeteren, zijn de diaconieën van alle kerken (11 in totaal) een samenwerking aangegaan onder de naam Diaconaal Verband De Wolden. Het doel hiervan is nieuwe initiatieven te ontplooien voor de kwetsbare mensen in onze gemeente. Het Diaconaal verband wil dit o.a. bereiken door een aanspreekpunt te zijn voor de Gemeente De Wolden.
Eén van de eerste resultaten is de samenwerking in De Wolden met Thuisadministratie van Humanitas. Thuisadministratie biedt tijdelijk ondersteuning en advies aan mensen die het zicht op de eigen financiën kwijt zijn. De vrijwilligers van de Thuisadministratie helpen huishoudens bij het op orde brengen van hun administratie en leren mensen hoe zij zelfstandig de administratie op orde kunnen houden. Het niet op orde hebben van de financiële administratie is vaak het begin van financiële problemen in de toekomst. Thuisadministratie kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Door ruchtbaarheid te geven aan het werk van Thuisadministratie via kerkbladen konden de afgelopen tijd vier nieuwe vrijwilligers aangetrokken worden. Dit is een mooi voorbeeld hoe het Diaconaal Verband De Wolden een versterking is van een bestaand initiatief. Op deze manier willen zij de helpende hand bieden aan burgers uit de gemeente De Wolden, die dit goed kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.