Oproep nieuwe plattelandsheld overweldigend succes

Honderden aanmeldingen voor nieuw te vormen dialectrock band

Ruim een maand nadat de zoektocht naar de nieuwe dialectrock sensatie van Nederland is gestart, zijn initiatiefnemers André Wienen en Henri Frijlink overspoeld met aanmeldingen. Beide mannen zijn in samenwerking met RADIONL op zoek naar de nieuwe plattelandshelden van Nederland.

Via de website plattelandsheld.nl konden muzikanten in de leeftijd tussen 18 en 28 jaar zich melden als kandidaat voor de nieuw te vormen dialectrock band. Inmiddels heeft een arsenaal aan helden zich ingeschreven voor het project. In totaal zijn er meer dan 300 aanmeldingen binnengekomen van jonge enthousiaste drummers, gitaristen, bassisten en zangers. Enige affiniteit met het platteland is uiteraard een pré.

Wienen en Frijlink hopen een kweekvijver te zijn voor nieuw rock talent. De grote interesse van kandidaten en de media komt deels als een verrassing voor beide Drentse muziekliefhebbers. De behoefte aan dialectrock muziek in Nederland was zeer zeker bij hen bekend, maar deze lawine aan aandacht hadden ze niet voorzien. Daar komt bij dat een heus rockicoon zich aangediend heeft als liedjesschrijver voor deze aankomende band. Niemand minder dan Peter Koelewijn heeft zijn medewerking toegezegd aan het project.

Koelewijn introduceerde, samen met zijn groep, onder de naam Peter en zijn Rockets de Nederlandstalige rock-‘n-roll met de boogiewoogie “Kom van dat dak af”, dat uitkwam in 1959 en een enorm succes werd in België en Nederland. Vele hits kwamen uit zijn koker, waaronder “Mij oh mij”, “Angeline, m’n blonde sexmachine” en “Klap maar in je handen”. De samenwerking met Koelewijn is een zeer waardevolle aanvulling op het professionele team wat de band zal ondersteunen en begeleiden. Naast Koelewijn hebben tevens diverse andere componisten aangegeven bereid te zijn om een aantal liedjes te schrijven voor de nu nog naamloze band.

Uit alle inzendingen van kandidaten zijn inmiddels, na een zorgvuldige voorselectie, 22 jongens geselecteerd die via een besloten live auditie op 18 maart zullen strijden voor een plaats in de definitieve band. De jury tijdens deze audities bestaat uit producer Michiel Hoogenboezem, TROS DJ Daniël Dekker, muzikante Tessa Boomkamp, RADIONL DJ Alfred Voogd, plattelandskenner Henk Smit en 3FM DJ Fred Siebelink. In april worden de bandleden gepresenteerd en zal tevens de eerste single gelanceerd worden. Als alles volgens plan verloopt, is de band vanaf komend najaar in het land te zien en breekt voor de nieuwe dialectrockhelden een mooi nieuw tijdperk aan, waarin ze een eigen stijl kunnen ontwikkelen binnen de dialectrock scene, met eigen liedjes en veel creativiteit.

De naam van de nieuwe band is nog niet bekend. Deze kan door het publiek aangedragen worden. Momenteel gaven er al meer dan 800 mensen gehoor aan deze oproep. Voor de beste naam wordt een VIP-arrangement en een bedrag van 500 euro uitgeloofd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.