De band Opschaakl’n speelt op zaterdag 18 augustus na Oldtimerdag bij cafe Centraal in Ruinerwold. Onder het motto: Remmen is angst knapt deze band er op los vanaf 17.00 uur. De band uit de Achterhoek heeft onlangs de eerst single gemaakt getiteld de Köttel Dwars

Biografie:
Zomaar op een doordeweekse donderdagmiddag in 2016: ”Hé Janschen, wanneer goaw samen muziek maken?” Deze legendarische woorden klonken over de afdeling bij een zeer gerenommeerde machinefabriek in Lochem. ”Dialect-rock, wat wi-j zelf mooi vindt en zo helder als het ooit gemaakt is!” Kort daarna werd de band opgericht, nog zonder naam, want zo geet dat. Binnen mum van tijd zaten we om tafel. ”We kiezen eens wat anders, een werkwoord. Is Opschaakl’n! wat?” Opschaakl’n! staat voor alles wat te maken heeft met angoan, gang d’r in, goei’n zin en oergevoel!

En zo geschiedde, een band die covers van onder andere Normaal, Bokkers, Jovink en Kas Bendjen afwisselt met fris eigen werk. Flink gitaarwerk, zang met volume en een entertainment klasse van het hoogste niveau. Alle ingrediënten voor een flinke energieke show, wie zijn mannetje staat van cafés tot aan festivals!
Daarnaast komt er een bekende DJ uit de regio, en is er een Vuurspuwer aanwezig.