Oranjefestival is een schot in de roos

Zaterdag 2 juli was het dan zo ver. Na de nodige voorbereidingen kon het Oranjefestival voor G-jeudvoetballers plaatsvinden op het zonovergoten sportpark van VV Ruinerwold. Met maar liefst 16 jeugdige g-voetballers en bijna even zo veel vrijwilligers werd het een prachtige ochtend die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Het Oranjefestival wordt gestimuleerd vanuit de KNVB om te benadrukken hoe goed en belangrijk sporten is voor kinderen. Speciaal voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking is er de mogelijkheid om een Oranjefestival voor g jeugdvoetbal te organiseren. Het idee hierbij is dat de kinderen trainen als de Oranje-internationals. Peter Hoogenberg, trainer en initiatiefnemer van het g jeudvoetbalteam in Ruinerwold, pakte deze handschoen dan ook maar wat graag op.

Op het kunstgrasveld van VV Ruinerwold was door hem een circuittraining uit gezet waar de kinderen hun voetbalkwaliteiten konden tonen. Vaardigheidstrainingen, partijvorm en een heuse penaltybokaal met als keepster Noa Tissingh uit Staphorst. Hoe toepasselijk op dit Oranjefestival aangezien zij recent haar eerste wedstrijden voor het Nederlands Elftal Meiden Onder 15 heeft gespeeld.

Uiteindelijk kroonde Milan Boverhof uit Ruinen zich als winnaar van de penaltybokaal waarbij het prachtig was om te zien hoe alle deelnemers even hard juichten als de winnaar zelf. En daar schuilt ook de kracht en het unieke van het g jeugdvoetbal. Iedereen mag mee doen, iedereen is gelijk en iedereen heeft plezier. En ook deze ochtend spatte het plezier er vanaf bij alle deelnemers.

Na afloop ontvingen alle deelnemers een door de bondscoaches Louis van Gaal en Mark Parsons ondertekend diploma en een door diverse sponsoren mogelijk gemaakte goodie bag. Zowel de kinderen als ook de ouders en begeleiders van de kinderen gingen tevreden huiswaarts. Alle voetballers, voetbalsters en trainers hebben nu een welverdiende zomerstop en eind augustus zullen de trainingen op maandagavond weer opgestart worden.

Een gedachte over “Oranjefestival is een schot in de roos

  • 3 juli 2022 om 10:37
    Permalink

    Grote klasse en hulde voor organisatoren die zulke onvergetelijke dagen voor kinderen mogelijk maken!
    Sporten is voor iedereen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.