Oud ijzer en recycle actie is een groot succes

Wat in 2017 eigenlijk als een éénmalige actie is begonnen is uitgegroeid tot een inzamelingsdag die zes keer op jaarbasis plaatsvindt. In 2017 bedoeld om wat geld bij elkaar te krijgen voor het aanleggen van een kunstgrasveld in Oosteinde. Dit bleek een dusdanig succes dat de organisatie toen heeft besloten om dit vaker te doen. En vanaf 2019 zes keer in het jaar op de laatste zaterdag van de oneven maanden.

De organisatie is in handen van belangenvereniging Oosteinde en kan telkens rekenen op de inzet van vele vrijwilligers. Per dag zijn er een 8-tal vrijwilligers in touw waarvan een paar met de auto bij pad zijn om de spullen bij de mensen thuis op te halen. Ook komen veel mensen zelf de spullen brengen bij ons aan de Wolddijk in Oosteinde. Het is altijd een gezellige dag en het levert ook nog eens wat op waarmee we veel leuke initiatieven financieren in Oosteinde en omgeving.

Voor 2023 zijn de recycledagen gepland op de volgende data: 28 januari, 25 maart, 27 mei, 29 juli, 30 september en 25 november. Op deze zaterdagen kan vanaf 9.00 tot 12.00 uur, het oud ijzer e.d. ingeleverd worden bij schildersbedrijf Ensing op het adres Wolddijk 31. Kan het materiaal niet gebracht worden dan bestaat de mogelijkheid om het op te halen. Hiervoor kan men een mail sturen naar de belangenvereniging.

Naast metalen kan alles waar een stekker aan zit ook bij ons inleveren waarna wij zorgen voor een correcte recycling van de materialen. Uiteraard is het recyclen goed voor het milieu en daarnaast levert het ons uiteraard ook wat op, waar wij op onze beurt weer bestaande of nieuwe initiatieven mee gaan financieren.

De laatste jaren hebben wij al diverse goede doelen van de Speeltuinvereniging, Vrouwen van Nu, basisschool de Wezeboom, Sinterklaas intocht en de Buurtvereniging ondersteund vanuit de oud ijzer en recycle actie.

Wil een vereniging, organisatie of privé persoon iets organiseren wat in het belang van Oosteinde is, dan kunnen die een aanvraag bij de Belangenvereniging indienen. De Belangenvereniging beoordeelt of zij dan bij wil dragen in de kosten voor dat initiatief.

Wat kan allemaal ingeleverd worden:
Oud ijzer zoals: koper, lood, zink, aluminium, rvs. Wasmachines, drogers, oude TV, computers, laptops, elektrische gereedschappen, elektrisch huishoudelijke apparaten, fietsen, elektrakabels, accu’s, cv ketels, koelkasten, diepvriezers

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de belangenvereniging: via de mail belangenvereniging.oosteinde@gmail.com of telefonisch met Edwin Weide 06–23 79 23 29.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.