Overwinning KIOS

Onder ideale omstandigheden moest KIOS thuis aantreden tegen DOS Kampen. De vorige keer dat deze ploegen elkaar troffen werd er door KIOS met een minimaal verschil van 1 doelpunt gewonnen, 18-19!

Het lukte KIOS om net als vorige week scherp te starten. Niet alleen KIOS was scherp maar ook DOS Kampen liet weten er een wedstrijd van te maken. Binnen 1 minuut werden er drie doelpunten gemaakt, 2-1 en de doelpunten van KIOS werden gemaakt door Ramon Karsten en Jarno Hein.

Het vele publiek wat langs de lijn stond kon zich opmaken voor een doelpuntrijke wedstrijd. Het tempo en schot percentage lagen enorm hoog. De ploegen daagde elkaar uit en er werden over de gehele wedstrijd mooie doelpunten gemaakt.

Na vijf minuten kreeg KIOS de eerste tik te verduren. Lisanne Koster greep naar haar kuit en kon de wedstrijd niet voortzetten. Danique Koster kwam zeer verdienstelijk in het veld voor Lisanne Koster. De stand na vijf minuten was 4-3, de twee doelpunten kwamen wederom van Ramon Karsten en Jarno Hein.

KIOS hield de druk erop en het was wachten welke ploeg als eerste afhaakte in dit moordende tempo. Het was KIOS wat beetje bij beetje afstand kon nemen van DOS Kampen. Tot aan 10-8 was het verschil twee, daarna wist KIOS het gat te vergroten naar een ruststand van 18-11. KIOS speelde een zeer verdienstelijke 1ste helft, scoorde over verschillende schijven, liet het publiek genieten en wist de voorafgaande afspraken na te komen.

In de rust werd de nadruk gelegd op het voortzetten van de energie die geleverd werd. Daarbij werd de ploeg gewaarschuwd dat er een moment zou gaan komen dat de korf iets minder goed gevonden werd. Dit gebeurde dan ook bij de start van de tweede helft. Het duurde zeven minuten voor het eerste doelpunt van de tweede helft werd gemaakt, dit doelpunt werd gemaakt door Danni Dingste, 19-11.

KIOS liet het gat verkleinen naar 22-16, maar straalde net als vorige week rust uit. KIOS schroefde het tempo omhoog en dit kon DOS Kampen niet bijbenen. Het gat werd nooit kleiner dan zes, KIOS wist zelf het gat te vergroten naar zeven. Doelpunten van Jarno Hein, Ramon Karsten en Fleur Pruim zorgde voor een stand van 25-18.

KIOS oogde fit, bleef ondanks de stand doordrukken en wilde een overtuigende overwinning op het scorebord te zetten. Dit lukte onder gejuich van het publiek die een aantal mooie doelpunten voorgeschoteld kreeg.

Het enige smetje op het slotstuk was de gedwongen wissel voor de geblesseerde Ramon Karsten. Ramon Karsten werd uit balans gehaald en kwam daardoor verkeerd terecht en ging door zijn enkel. Martijn Ziel verving Ramon Karsten 10 minuten voor tijd bij een stand van 26-19.

De laatste 10 minuten bleef KIOS nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. KIOS kon zo de score uitbreiden naar 30-21 door doelpunten van Fleur Pruim, Moniek Huiskes, Danni Dingste en Jarno Hein.

DOS Kampen wist nog een keer de korf te vinden in de laatste vijf minuten. Daar tegenover lukte het KIOS drie keer door doelpunten van Danni Dingste, Danique Koster en Rogier Nijdam. De laatste drie doelpunten zorgde voor een eindstand van 33-22.

Doelpuntenmakers: Ramon Karsten en Jarno Hein beiden 7, Fleur Pruim 6, Danni Dingste 5, Moniek Huiskes 3, Rogier Nijdam en Danique Koster beiden 2 en Janita Zantinge 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.