Owk – Kios

Kios moest in het inhaalweekend op bezoek bij Owk in Oostwold. Kios heeft het altijd lastig tegen de rood-witten en dat was ook deze wedstrijd het geval. De wind had een grote invloed op de wedstrijd. De straffe Groningse wind zorgde ervoor dat het spel in het ene vak voor de korf gespeeld kon worden en in het andere vak moest men de schotkansen nemen aan de achterzijde van de korf.

Owk opende de score na 25 seconden spelen, maar Kios pareerde dit gelijk. Zo ging het de gehele beginfase van de eerste helft. Owk nam telkens de voorsprong en Kios kon alleen maar achtervolgen. Dit ging tot aan 4-4. Toen maakten de puntspeler van owk het verschil naar 2, 6-4. De wind ging harder waaien en hier hadden de Spekbraanders duidelijk wat meer moeite mee dan de thuis spelende ploeg. Dat zij meer ervaren waren met de winderige omstandigheden gaf hen de mogelijkheid om verder uit te lopen en dit gebeurde. Halverwege de eerste helft zette Owk aan, ontbrak het Kios aan het geluk met de afronding. Via 6-5, 8-6, 9-6 liep Owk uit naar een ruststand van 14-8. Ze schoten ontzettend scherp en dit was, wat later bleek, de beslissende fase in de wedstrijd.

Want in de tweede helft had Kios niet meer de macht om de marge zodanig te verkleinen om nog aanspraak te maken op de overwinning. Kios probeerde, maar ieder doelpunt werd direct beantwoord met een treffer van Owk. Op 16-11 wisselde Kios 4 spelers om de wedstrijd een kwartier voor tijd nog te laten kantelen, maar dit was tevergeefs. Kios kreeg de marge nog wel naar 4 doelpunten, 16-12, maar het duurde 7 minuten tot het volgende doelpunt viel. Daardoor had Kios te weinig tijd om nog door te drukken. Op 16-13 maakte Owk 6 minuten voor tijd de beslissende doelpunt en was de wedstrijd gespeeld, want de doelpunten werden steeds schaarser door de wind. Zodoende bleven de punten met een eindstand van 18-13 in Groningen.

Scores: Lotte Steenbergen 3x, Janita Zantinge en Janneke de Lange beide 2, Martijn Ziel, Rogier Nijdam, Frank Wagter, Jurgen Lucas, Luco Zantinge en Judith Nijdam allen 1x