Pe en Rinus op dreef in Henk Reinders Tributezaal

Het was vrijdagavond een nostalgisch samenzijn met Pe & Rinus in de Buddingehof, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot de ‘Henk Reinders Tributezaal’. Dit eerbetoon met een knipoog naar de vroegere zaal Reinders in Oosteinde, waar in het verleden de cabaret- en muziekavonden van DoJaWiWi werden gehouden. Zaal Reinders bestaat niet meer, en de uitbater zelf is niet meer onder ons. Ongetwijfeld keek Henk Reinders met een grote grijns van bovenaf mee. De zaal was gedecoreerd met oude attributen uit het roemruchte café, wat voor de nodige nostalgie zorgde. Pe en Rinus voelden deze sfeer haarfijn aan.

Sinds de jaren ’80 zijn de Groninger kleinkunstenaars ‘Pé Daalemmer & Rooie Rinus’, bestaande uit Peter de Haan en Frank den Hollander, actief in de wereld van de kleinkunst. Hoewel een van de heren van DoJaWiWi hen naar verluidt al in ’79 aan de Heerenweg in Groningen had gespot, bleek deze vergissing een inkoppertje te zijn voor Pe & Rinus.

De heren waren in topvorm en wisten de zaal met zowel oud als nieuw materiaal en spitsvondige songteksten moeiteloos te betoveren. Pe & Rinus namen het publiek mee in alledaagse en herkenbare thema’s, zoals thuiswerken, (oude) liefdes, vakanties, de plattelandsvrouwen, internet, social media, en uiteraard de voormalige trots ‘FC Grun’, waar het op de tribune in de Keukendivisie tegenwoordig zwaar afzien is. Kortom, een buitengewoon vermakelijke avond. Na afloop werden de stoelen snel opgeborgen op ‘zolder’ om plaats te maken voor een dansvloer waarop de spetterende rock- en soulband Timmie The Moocher het feest voortzette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.