Perenpluk 2016

Ieder jaar op de eerste zaterdag in Oktober gaan ze er in Ruinerwold opuit met ladders, emmers en slimme plukwerktuigen om aan De Dokter Larijweg de opbrengst van een perenboom te bemachtigen. Vanaf 09:00 uur trekt de veilingmeester langs de bomen en verkoopt de perenopbrengst die dan nog aan de bomen hangt per opbod. De hoogste bieder mag daarna aan de slag om alle stoofperen uit de oude hoogstam fruitbomen te plukken.

De Dokter Larijweg is met ruim 7 km de langste perenlaan van Nederland. Bij de prachtige (voormalige) boerderijen zijn heel gezellige kraampjes en allerlei workshops. Al eens aan ‘peer’schikken of ‘peer’schilderen gedaan? Op ieder erf zijn activiteiten voor jong en oud. Proef de heerlijke Drentse wijnen en stoofperenjam van Wijngaard op Tiendeveen of eet een heerlijke burger van Wagyu rundvlees uit Ansen. Voor de kinderen is er zelfs een speciaal erf met een kinderrommelmarkt, een springkussen en heel veel spelletjes.
De veiling start om 09:00 uur en om 11:00 uur alle overige activiteiten op de erven. Dit jaar kun je met de Heen & Peer (paardentram en klassieke gele schoolbus) makkelijk tussen de verschillende erven heen en weer.

Wil je meer informatie neem contact op met Tourist info Ruinerwold (Tel. 0522-482255 of via mail: info@touristinforuinerwold.nl). Of via Fbook: www.facebook.com/perenplukruinerwold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.