Perenpluk Ruinerwold winnaar Raspaard gemeente De Wolden

De organisatie die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse perenpluk in Ruinerwold heeft ‘Het Raspaard 2023’ in ontvangst genomen. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan een groep of organisatie die zich onderscheidt door Gemeente De Wolden op een positieve manier op de kaart te zetten. Vorig jaar ging de eer naar Theatergroep Mina Koes.

Jill Veldhuizen, een negenjarige inwoner van de gemeente De Wolden, is de trotse winnaar van de prestigieuze Rasveulen 2023-award. Deze prijs, gericht op jongeren tussen 6 en 18 jaar die met hun initiatieven bijdragen aan de verbetering van hun buurt, dorp of De Wolden, is voor het eerst uitgereikt. Jill ontvangt deze erkenning voor haar bijdrage genaamd ‘het oppepbankje’. Het idee omvat een vrolijk bankje op het schoolplein van de Groene Hartschool in Zuidwolde. Hier kunnen kinderen die zich alleen, ongemakkelijk of verdrietig voelen plaatsnemen, waarna anderen naar hen toe kunnen komen om te vragen of ze willen praten of spelen.

Daarnaast ging de Woldenfiets naar Louise Koster van zorgboerderij Refaja in Echten. Deze fiets werd het afgelopen jaar ingezet als een soort variant op de kettingbrief, waarbij wekelijks een andere inwoner er gebruik van mocht maken met als doel de foto’s op sociale media te delen. De avond werd muzikaal ondersteund door de band Sunburst uit Hoogeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.