Perenpluk Ruinerwold wordt een gezinsuitje!

Hanneke Smit is blij verrast als winnares Peerfotograferen1De kranten staan er vol van: de Perenpluk aan de Dokter Larijweg was een feest voor het hele gezin. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en kon er voor of na het plukken van de peren lekker gestruind worden langs de kraampjes en standjes die langs de hele Larijweg stonden. Overal was wel wat te doen!
de jury van de wedstrijd Gebakken Peren aan het werk1

En dat is wat de Perenpluk zo bijzonder maakt: Het ZELF DOEN, zelf schudden en plukken van de peren, schilderen, bloemschikken, spelletjes doen.
En de organisatie van de activiteiten had ook dit jaar weer een aantal wedstrijden uitgeschreven waarbij uiteindelijk een mooi herfst bloemstuk met een flesje Ruinerwoldse Peertjes Likorette te winnen was.
Deelnemers wedstrijd peerschillen 2014A
De wedstrijd Peer fotograferen is gewonnen door Hanneke Smit (jury Peter Nefkens en Petra Nieuwenhuis). Jannie Keizer had het mooiste en lekkerste gebakken volgens de jury bestaande uit Bianca Grote Beverborg, de Karbies en kookstudio en Koop Huizing (bakker). Natasja Remmelts was de beste en snelste bij het Peerschillen en heeft de meeste peren geschild.
Jannie Keizer krijgt als winnares wedstrijd Gebakken Peren haar prijs overhandigdA
De organisatie wil graag iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat de Perenpluk zo goed verlopen is. In de eerste plaats de bezoekers en de plukkers maar natuurlijk ook de bewoners van de Dokter Larijweg en in het bijzonder de clusterhouders voor hun gastvrijheid op en rond hun erf. Verder de jury van de wedstrijden en iedereen die op deze dag onderweg was met de auto of fiets voor hun geduld. Het was duidelijk, Ruinerwold Peregoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.