Perenverkoop en Stoofperenfeest op 7 oktober

Iedere eerste zaterdag van oktober staan de stoofpeertjes weer centraal in Ruinerwold. Al jarenlang hebben vele stoofperenliefhebbers deze dag hun navigatie ingesteld op de Dokter Larijweg in Ruinerwold. Vast onderdeel van het stoofperenfeest is de traditionele perenpluk.

Langs deze 7 km landelijke weg staan meer dan 1100 perenbomen te wachten om deze dag van hun vruchten te worden ontdaan. Om 09.00 uur begint de veiling van allerlei rassen perenbomen ter hoogte van Dokter Larijweg nr. 1 (hoek Havelterweg- Dokter Larijweg). U loopt met de veilingmeester mee of gaat klaar staan bij de boom (bomen) van uw keuze. De bomen worden per opbod verkocht en de kopers hebben tot 24.00 uur de tijd om de peren te plukken. Aan het andere eind van de Dr. Larijweg ter hoogte van nr. 170 begint om 09.00 uur de stoofperenveiling voor kinderen en hun ouders. Deze veilingmeester vertelt de kinderen alles over het veilen waarna het bieden begint!

Vanaf 11.00 uur begint het stoofperenfeest op diverse erven langs de Dokter Larijweg. Met veel verschillende kraampjes, foodtrucks, workshops etc. is er voor iedereen wel iets te zien, te proeven en te beleven. Voor kinderen is er een speciaal kindererf!

Er kan gebruik worden gemaakt van het lokale vervoer ( de Heen & Peer). Zij stoppen op ieder deelnemend erf, kaartjes daar te koop ( eenmalig € 1,00 pp, graag contant). Centrale parkeerplaats in Oosteinde, t.o. garage Burgwal a.d. Hesselterweg. Parkeerkosten €3,00 ,dit is inclusief vervoer ( Heen & Peer) voor max.4 personen.
Voor info over de veiling: info@karstenhoeve.nl , tel 0522-481447. Of via Social Media: Stoofperenfeest Ruinerwold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.