Peuterspeelzaal De Prugelties bestaat 40 jaar!

Het begon allemaal in 1973. De peuterspeelzaal is toen opgericht en begonnen, gewoon bij iemand thuis. Daarna is het peuterspeelzaalwerk verplaatst naar het dorpshuis en in 1984 kreeg de peuterspeelzaal een eigen locatie aan Kerkweg 38 in Ruinerwold. Daar hebben de peuters ruim 25 jaar gezeten om in 2010 de overstap te maken naar de brede school De Buddingeborg. Nog steeds bezoeken veel peuters De Prugelties, wat dat betreft is er de afgelopen 40 jaar weinig veranderd.
Aan het 40 jarig bestaan zal niet onopgemerkt voorbij worden gegaan. Op woensdag 3 juli 2013 zal dit jubileum samen met de peuters gevierd worden. Die dag zullen de peuters eerst op een mooie poppenvoorstelling getrakteerd worden en rond 11 uur zal de rondrit in het treintje van het kermis en circusmuseum uit Steenwijk starten. Eerst zal dan woon-zorgcentrum ‘t Vonder in Ruinerwold worden aangedaan.

Vlak na 11 uur zullen de bewoners door de peuters op een kleinigheid worden getrakteerd. Daarna zal de rondrit worden voortgezet richting Oosteinde. In Oosteinde zullen de peuters tijdens een tussenstop een kleine traktatie ontvangen waarna de terugreis ingezet zal worden. Voordat de reis om 12 uur eindigt bij de peuterspeelzaal zal de kern Ruinerwold verkend worden per treintje en hopen de peuters veel zwaaiende inwoners langs de weg te mogen begroeten. Gerekend wordt op veel zwaaiende peregoede Oosteindigers en Ruinerwoldigers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.