Preview met de voorzitter: KIOS versus Refleks

Komend weekend staat voor de KIOS selectie het treffen van de Refleks selectie op het programma. Sporthal de Buddingehof is hiervoor het strijdtoneel tussen de Spekbraanders en de Rijswijkers. We blikken vooruit op deze 2 wedstrijden samen met onze gloednieuwe voorzitter, Ronald Wagter.De man die jarenlang aanvoerder was van KIOS 1, het team mede heeft geloodst naar de Overgangsklasse en nu de voorzitter is. Hoe bevalt het tot nu toe? Ronald; “Bedoel je het niet meer spelen of het voorzitter zijn ?! Doordat ik niet meer speel, merk ik dat ik meer tijd over heb. Al mis ik het spelen van wedstrijden wel. De tijd die ik door het niet meer spelen over heb, wordt deels ingenomen door het voorzitterschap. Ik ben trots dat ik voorzitter mag zijn van deze mooi club. Een club waarbinnen veel mensen zich inzetten en dat is erg fijn! Dat blijft voor de toekomst ook erg belangrijk, immers vele handen maken licht werk. #SAMENZIJNWEKIOS”.

Mooie woorden. En hoe is het eigenlijk met de conditie gesteld (liegen mag )? “Ik mag over mijn conditie niet klagen. In juni is het de bedoeling dat ik een halve marathon ga lopen, dus ik loop veel hard. Al moet ik zeggen dat het er de laatste tijd, met de verhuizing (weer terug naar Ruunerwold, red.), niet echt van gekomen is”.

Ongeveer 1,5 jaar geleden speelde KIOS 1 een beslissingswedstrijd op het veld tegen degradatie. De tegenstander was toen Refleks. Wat weet je nog van deze wedstrijd? “Ik weet dat nog dat ik in mocht vallen tegen enorm snel en klein mannetje”, aldus Ronald. KIOS trok destijds aan het langste eind en won met 13-11. “Wat waren wij enorm blij bij het laatste fluitsignaal! Het is gewoon lekker om in de 1ste klasse te spelen in plaats van de 2e klasse”.

KIOS 1 heeft 6 punten uit 3 wedstrijden. Een goede start van de competitie. Het heeft tevens ook al wat lastige tegenstanders gehad. Waar denk je dat dit, dit seizoen naar zal gaan? “Eerlijk gezegd heeft het me positief verrast. Ik ben benieuwd waar het eindigt. De twee ploegen die op het veld boven KIOS 1 staan, zitten nu ook weer in poule bij het eerste. Hopelijk lukt het om tegen deze tegenstanders een goed resultaat te halen en wie weet zit er dan wel een kampioenschap in…….. Het zal afhangen van hoe constant KIOS 1 het hele zaalseizoen zal zijn”.

KIOS 2 moet zondag tegen Refleks 2 korfballen. Een totaal onbekende tegenstander voor de Spekbraanders. Ook KIOS 2 is het seizoen redelijk begonnen, want na de eerste 2 overwinningen werd vorig weekend onterecht verloren. Tijd voor revanche! “Het is mooi om te zien dat de afgelopen jaren veel jonge spelers doorgestroomd zijn naar de selectie. Elk jaar is het weer spannend hoe het zal gaan, maar evenals de afgelopen jaar heb ik het idee dat het ook dit jaar weer prima gaat”.

Programma zondag, 4 december
14.30 uur KIOS 2 – Refleks 2
15.45 uur KIOS 1 – Refleks 1