Projectgroep zoekt nog 7 ton voor dorpsstraat

De cameraploeg van RTV Drenthe was maandag 27 oktober in het dorp om een reportage te maken over het project ‘Herinrichting Dijkhuizen’. Het geheel is hier te zien. Inwoners van Ruinerwold zoeken nog ongeveer 7 ton voor de herinrichting van de doorgaande weg Dijkhuizen. Een projectgroep uit het dorp moet die financiering zelf regelen. De projectgroep, genaamd Dijkhuizen in de Volle Breedte, heeft een plan gemaakt na enquêtes onder de bevolking. De gemeente heeft het proces helemaal overgedragen aan deze groep. Nu moet er nog voldoende subsidie worden gevonden.

De projectgroep verwacht geen problemen met het vinden van subsidiebronnen. Eind van het jaar moet de doorgaande weg opnieuw zijn ingericht. Opmerkelijk is dat de groep geen verkeersdrempels in het dorp wil. De maximumsnelheid komt op dertig kilometer per uur te liggen.

2 gedachten over “Projectgroep zoekt nog 7 ton voor dorpsstraat

 • 28 oktober 2014 om 11:00
  Permalink

  Besparing had er kunnen zijn door niet twee keer dezelfde weg voor lange tijd open te gooien. Had dat met de laatste werkzaamheden meegepakt.

  Beantwoorden
  • 28 oktober 2014 om 21:48
   Permalink

   Terrechte opmerking. Gelijktijdige uitvoering was ook het oorspronkelijke plan van de projectgroep vanwege de kosten en omdat er dan maar 1 keer sprake is van overlast. In overleg met de gemeente is toch besloten om de uitvoering om technische redenen te splitsen. Omdat de riolering is vervangen zakt de bestrating namelijk nog na. Vaak wordt dan de oude bestrating als (tijdelijke) noodbestrating aangebracht. Na een periode van een jaar wordt dan de definitieve straat aangebracht.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.