Protos opnieuw te sterk voor Ruinerwold

Zaterdagavond reisde Ruinerwold af naar Steenwijksmoer, om te spelen tegen Protos. Laatstgenoemde verkeert in uitstekende vorm en mag dromen van nacompetitie voor promotie. Eerder deze maand, op 3 maart, won Protos nog met 5-0 in Ruinerwold. Een uitslag die Protos voor eigen publiek graag wilde herhalen.

Ruinerwold begon scherp aan het duel. Mogelijk had de scherpte van leider Mark de Leeuw invloed op de ploeg. De Leeuw constateerde namelijk voor de wedstrijd dat Protos een klein veld heeft. Dat moest natuurlijk opgemeten worden en het bleek te kloppen. Met 95,5 meter lang en 63,3 meter is het veld aan de kleine kant. Het hoofdveld van Ruinerwold is met 103 meter lang en 66,7 meter breed dan ook een stuk groter. Wat Ruinerwold precies met deze feiten moest is niet duidelijk geworden, maar ‘ze waren gewaarschuwd’.

De eerste helft ging gelijk op en Ruinerwold kreeg via Heins een goede kans om de score te openen. Zijn aanname was helaas niet goed, waardoor zijn harde schot in de korte hoek werd gekeerd. Beide ploegen leken met 0-0 aan de thee te gaan, tot Robin Soppe zich een paar minuten voor rust attent toonde. Hij schoot van dichtbij een rebound binnen en tekende voor de 1-0. Een flinke domper voor Ruinerwold.

De tweede helft was amper 5 minuten onderweg, of het stond al 2-0. Ruinerwold kreeg de bal niet weg uit de zestien, waarna Reinink afrondde. Na deze treffer kreeg Ruinerwold enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, voornamelijk uit corners van de sterk spelende Loof, maar de bal wilde er niet in. Ruim 20 minuten voor tijd viel het doek, nadat Heins een vrije trap ongelukkig verlengde. Zijn kopbal verdween tergend langzaam achter doelman Van ’t Hoge: 3-0.

Op basis van de tweede helft boekte Protos een verdiende overwinning, maar Ruinerwold kan terugblikken op een uitstekende eerste helft. Daarin was het geen schim van de ploeg die eerder met 5-0 verloor van Protos. Voor de ploeg uit Steenwijksmoer komt spelen om promotie naar de tweede klasse steeds dichterbij. Waar de club zelf spreekt van handhaving als doelstelling, hebben ze zeker het type ploeg om naar boven te kijken.

Ruinerwold speelt komende zondag een heel belangrijk duel tegen de nummer laatst, Sleen. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om naar boven te kunnen kijken.