Publiek vermaakt zich kostelijk

Zondag 22 april 2012 Ruinerwold – Beilen
Voor vandaag stond er op het sportpark in Ruinerwold een heuse topper op het programma, de winnaar bleef meedoen voor het kampioenschap, de verliezer zou afhaken. Het was duidelijk dat er twee ploegen op het veld stonden met titelaspiraties; beide partijen gingen met goed voetbal vol voor de winst. Ruinerwold begon sterk door een goede actie van Ewout Kleene, zijn voorzet kon door Mark Brinkman net niet worden binnengetikt.

Daarna ontstond er een goede gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan weerszijden. Beilen werd gevaarlijk door een serie hoekschoppen die echter niets oplevereden. Ruinerwold kreeg ook kansen o.a. door Marcus Koetsier maar de poging werd door de doelman van Beilen verijdeld. Ook Ruinerwold-keeper Mathieu Keizer moest handelend optreden bij een inzet van een Beilen-speler en wist met het nodige geluk de bal met de voet te keren. Een blunder in de Ruinerwold-verdediging leverde een enorme kans op voor Beilen maar er werd niet van geprofiteerd. Opnieuw kreeg Ruinerwold kansen o.a. via Mark Brinkman en Marcus Koetsier maar doelpunten bleven uit.
Ook Beilen bleef kansen creëren: in de 35e min kreeg de ploeg uit één aanval 2 levensgrote kansen maar de bal verdween naast het doel van Ruinerwold. Even later werd het toch 0 – 1 voor Beilen door een terechte strafschop en vlak voor rust kwamen de bezoekers middels een mooie aanval op 0 – 2.
Na de thee ging Ruinerwold met goed voetbal vol op jacht naar de aansluitingstreffer.

Ruinerwold creëerde kans op kans maar wist vooralsnog niet te scoren. Het bij deze situatie benodigde geluk ontbrak ook een beetje.
Na 20 min. In de tweede helft had Ruinerwold eigenlijk een penalty verdient door een overtreding op Kevin Loof. De overigens uitstekende leidsman Modderman oordeelde dat de overtreding buiten het strafschopgebied was geweest. Mark de Leeuw probeerde de keeper met een schot van afstand te passeren toen deze iets te ver voor zijn doel stond, het schot ging net naast de kruising.
Na ruim een half uur spelen in de tweede helft kreeg Ruinerwold de verdiende aansluitingstreffer toen de keeper van Beilen een schot los liet en Wieste Wagenaar attent binnen schoot ( 1 – 2). Ruinewold bleef vechten voor de gelijkmaker maar het leverde niet meer op dan een serie corners. Jeroen van de Berg kreeg nog een kans uit een voorzet van Kevin Loof maar zijn kopbal belandde op de deklat.
Door dit resultaat haakt Ruinerwold even af voor het kampioenschap maar kan toch nog een prijs pakken als er volgende week wordt gewonnen van FC Assen. Bij winst pakt Ruinewold dan de 2e periodetitel. Vanaf deze plaats een oproep aan ons supporterslegioen om de ploeg van trainer Gerard de Lange te steunen.

Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Rik de Wit, Mark Brinkman, Ewout Kleene, René van Oost
Middenveld:,Sander van Berkum, Jeroen Bakker ( 70e min. Wietse Wagenaar), Mark de Leeuw ,
Aanval: Marcus Koetsier, Jeroen van der Berg.