PVDA zegt nee tegen uitgave 4 Ton voor chippen kliko’s

Afgelopen donderdag stelde de meerderheid van de Raad ruim 4 ton beschikbaar voor de introductie van een vierde afvalcontainer voor kunststof en het chippen van alle containers. De Partij van de Arbeid fractie stemde als enige tegen.

Niet omdat we tegen afvalscheiding zijn. In tegendeel. Ook de PvdA wil dat we nog beter gaan scheiden, maar daar ging het voorstel hoofdzakelijk niet over. Het college, gesteund door Gemeentebelangen, VVD, CDA, D’66 en GroenLinks (ChristenUnie was niet aanwezig) geeft flink geld uit aan een andere inzameling zonder duidelijkheid of daarmee de afvalscheiding verbetert. In de stukken en het afvalbeleidsplan wordt dit ook erkend! Uit niets blijkt dat burgers beter scheiden door een kliko. En de € 95.000,- voor het chippen dreigt een opstap voor afvalbelasting te worden.

Jammer dat de raad hier makkelijk geld uitgeeft, waar op sociale hoofdstukken juist wordt bezuinigd. De PvdA fractie vindt dat je altijd goed naar de kosten moet kijken, dus ook bij afvalscheiding.

Eén gedachte over “PVDA zegt nee tegen uitgave 4 Ton voor chippen kliko’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.