‘Radar Love’ moet op 11 maart overal te horen zijn!

Fans bereiden een eerbetoon voor aan Golden Earring, de rockband die door gezondheidsproblemen van gitarist George Kooymans onverwacht ophield te bestaan. Het is de bedoeling op donderdag 11 maart, de dag waarop Kooymans 73 wordt, uit zoveel mogelijk luidsprekers Radar Love te laten klinken. Ze roepen fans op om op 11 maart om 17.15 uur Radar Love, de grootste hit van de groep, op te zetten. En ja hoor, daarbij mogen de ramen open.

Golden Earring laten verdwijnen zonder behoorlijk afscheid te nemen, dat kan toch niet? Een afscheidsconcert zit er niet in, vanwege corona, maar ook omdat George Kooymans door de spierziekte ALS niet meer kan spelen. De zussen Winy en Yvonne van der Geest uit Zoeterwoude, 53 en 54 jaar oud, zijn de initiatiefnemers van een bijzonder alternatief eerbetoon, meldt het Parool.

Golden Earring top 10
Donderdagmiddag 11 maart zendt Radio Veronica een speciale ‘Golden Earring Top 10’ uit, als eerbetoon aan George Kooymans. De gitarist en oprichter van Golden Earring lijdt aan de zenuw- en spierziekte ALS, waardoor de legendarische rockband na bijna zestig jaar heeft besloten te stoppen. Op Kooymans zijn verjaardag, 11 maart, zijn daarom vanaf 16.00 uur de tien beste hits van Golden Earring te horen.

Meppeler Toren
Vanaf de Meppeler Toren dalen op 11 maart de klanken van het nummer Radar Love van de band Golden Earring neer in de binnenstad. Beiaardier Mannes Hofsink speelt het nummer op het carillon van de Grote of Mariakerk. Het verzoek daartoe kwam van muziekliefhebber Jelle Tadema uit Meppel.

Foto: Op 9 september 1994 speelde Golden Earring in de feesttent in Ruinerwold. Met in het voorprogramma de Ruinerwoldse band No Panic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.