Raptim kroont zich in Ruinerwold tot terechte kampioen

Onder een tropisch zonnetje ontving Ruinerwold afgelopen zondag Raptim. De Coevordenaren steken dit seizoen met kop en schouders boven het maaiveld in 3C uit, en konden zowaar kampioen worden in Ruinerwold.

De opkomst van Raptim was groots. Kilo’s vuurwerk en rookgordijnen gingen de lucht in, wat de Coevordenaren strak georganiseerd hadden. Dit ging overigens in nauw overleg met Ruinerwold-voorzitter René Tulner, want voor Ruinerwold ging er een belangrijk betekenisvol moment aan de wedstrijd vooraf.

Er werd namelijk, na de opkomst, een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Marian Veldhoen. Marian is decennialang als bron van gezelligheid een geliefd gezicht en gewaardeerd vrijwilliger op het sportpark geweest, en zal gemist worden. Op een uitzonderlijk bomvol sportpark werd het muisstil.

Na de minuut stilte kwam beide ploegen langzaamaan op gang, waarbij Raptim het spelbeeld – zoals verwacht – bepaalde. Ruinerwold speelde brutaal, waar Raptim de nodige moeite mee had. Toch brak Raptim er geregeld gevaarlijk doorheen en kwam het toch op de gewilde vroege voorsprong via Laurens Meppelink.

Nog voor rust meende Raptim het duel te beslissen, nadat Yorin Habing de 0-2 maakte. Maar Ruinerwold gaf zich niet gewonnen en na een prima aanval liep Julian van Bohemen een voorzet van Kees van Dijk alert binnen. De 1-2 bood Ruinerwold een prima perspectief voor de tweede helft.

In de tweede helft bleef het lang spannend. Ruinerwold kreeg kansen op de gelijkmaker, Raptim kreeg ook mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De spanning was er wel enigszins uit, doordat Wacker al op ruime voorsprong stond tegen Pesse, maar geheel gerust was Raptim er logischerwijze niet op.

In de slotfase maakte Wouter van Dunem de verlossende 1-3. Het zorgde voor een kleine veldbestorming, wat een voorproef op het eindsignaal bleek. Toen de – uitstekend leidende – scheidsrechter voor het laatst floot, bestormden vele van de pakweg 500 Coevordenaren het veld.

Complimenten voor Raptim en Bert Doldersum, dat dit seizoen met verzorgd voetbal de terechte kampioen is geworden. Raptim bleef nog een tijd feest vieren op het sportpark, waar de Ruinerwoldse vrijwilligers alles tot in de puntjes hadden geregeld.

Ruinerwold heeft zich bijna geplaatst voor de nacompetitie. Het moet in de resterende twee wedstrijden nog één punt halen, of Dwingeloo moet puntverlies lijden. Aankomende zondag speelt het in ieder geval weer eens uit, tegen HODO in Hollandscheveld.

Tot dan!

2 gedachten over “Raptim kroont zich in Ruinerwold tot terechte kampioen

 • 15 mei 2024 om 14:16
  Permalink

  Kilo’s vuurwerk en rookbommen met toestemming van de voorzitter van de VVR?
  Hebben we het hier nog wel over een sport wedstrijd?
  Van de diverse huisdieren hoeft het niet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.