Raptim maatje te groot voor Ruinerwold

Na twee gelijke spelen op rij, was Ruinerwold zondagmiddag weer toe aan een overwinning. Dat het niet eenvoudig zou worden, was voorafgaand aan het duel al duidelijk. Raptim mikt op promotie naar de tweede klasse en verkeert in goede vorm.

In de eerste helft was het Raptim dat de klok sloeg. Het creëerde een aantal mogelijkheden, maar kwam pas na 25 minuten tot scoren. Een strakke voorzet werd door Sven Meijringh achter doelman Knol geschoten. Na de openingstreffer ging Raptim op zoek naar een tweede treffer, maar Ruinerwold hield stand. Voor rust kwam Ruinerwold zowaar op gelijke hoogte. Een vrije trap van De Boer kwam uiteindelijk bij Jansen terecht, die de bal binnenschoot. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

Ook in de tweede helft was Raptim de betere ploeg. Ruinerwold probeerde wel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Halverwege de tweede helft kopte Vos een voorzet binnen, wat Raptim weer op voorsprong bracht. Een Ruinerwoldse gelijkmaker hing vervolgens niet in de lucht en het was invaller Van de Hout die in de 90e minuut het duel besliste op 3-1.

Bij de meeste spelers was er sprake van een dubbele teleurstelling, aangezien PSV ook nog eens won van De Graafschap. Eddy de Wit besefte gelukkig dat dit een belangrijk resultaat voor FC Emmen betekende, wat de pijn enigszins verzachtte.

Aankomende vrijdag speelt Ruinerwold een cruciaal duel, thuis tegen CEC. De ploeg uit Emmer-Compascuum won zondag in extremis van Sleen en staat nu gelijk met Ruinerwold.