Rederijkerskamer UDI speelt Opa in de kreukels

Ja, het mag weer! Rederijkerskamer UDI staat met een nieuwe toneelvoorstelling op de bühne. Toneelliefhebbers zijn op zaterdag 6 of 13 november om 20.00 uur van harte welkom bij dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold. De middagvoorstelling wordt zaterdag 6 november om 14.00 uur opgevoerd.

UDI speelt ‘Opa in de kreukels’, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Ben ten Velde. Elly Remmelts is regisseur en Jan van Elp souffleur. Iedere maandag- en donderdagavond wordt er in het dorpshuis gerepeteerd. Een nieuwe uitvalsbasis, waar de rederijkerskamer maar wat blij mee is: “Het dorpshuis heeft een groot toneel en met dit stuk hebben we deze ruimte voor het decor zeker nodig.”

Opa in de kreukels
Opa in de kreukels is een stuk met verschillende typetjes en vol verwarring: Volgens de zeer zuinige Martha is haar schoonvader een verkwistende en luie kerel, omdat hij plezier beleeft aan, in haar ogen, onnodige dure dingen. In plaats van meewerken op de boerderij heeft opa de meest fantastische ideeën, die bij de familie nog al eens voor ‘vuurwerk’ zorgen. Opa betrapt een inbreker, krijgt een ongeluk en belandt zwaargewond in het ziekenhuis. Tenminste…

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn op twee locaties in Ruinerwold verkrijgbaar; bij Hair en Beauty van den Berg en bij dorpshuis De Buddingehof. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. De voorverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling. Deze kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Voor de veiligheid zijn de voorstellingen alleen toegankelijk met een qr-code. Ook zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de verloting. Geluid en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.