Rode straatstenen voor Dijkhuizen

Voorlopig Ontwerp aan inwoners Ruinerwold gepresenteerd

Dijkhuizen krijgt rode straatstenen. De afgelopen weken konden de inwoners van Ruinerwold de drie proefvakken bij dorpshuis Buddingehof bekijken en op verschillende manieren hun stem kenbaar maken. Verreweg de meeste stemmen gingen uit naar proefvak 1. De twee andere varianten, bruin en oranjebruin, legden het dus duidelijk af. Onder de stemmen heeft de projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’ drie attenties van Opoe’s Erfenis verloot. Frans Bork, Willem Alberts en Mirjam ter Heide zijn de gelukkige winnaars. Gefeliciteerd!

image

image

Afgelopen week presenteerde de projectgroep het Voorlopig Ontwerp van Dijkhuizen op twee inloopavonden in café Centraal. Dinsdag 14 juli voor aanwonenden en op woensdag 15 juli kregen alle inwoners van Ruinerwold de gelegenheid om het ontwerp te bekijken en eventueel te reageren. Er werden goede aanvullingen gedaan. De projectgroep is er trots op dat de betrokkenheid zo groot is.

Als het aan de projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’ ligt gaat aannemer Roelofs in september met de werkzaamheden van start. Het is de bedoeling om er een veilig, groen en een gebruiksvriendelijke dorpsstraat van te maken met een karakteristieke uitstraling. Er komen onder andere meer haagjes, nieuwe bomen, bankjes en duurzame verlichting. De maximumsnelheid gaat van 50 naar 30 kilometer per uur.

De komende periode gaat de projectgroep en aannemer Roelofs kijken of en hoe ze de opmerkingen kunnen verwerken in het definitieve ontwerp van onze dorpskern. Ook krijgen de inwoners nog de mogelijkheid om een lantaarnpaal te kiezen.

Financiering
Vooralsnog is de financiering van het overheidsparticipatieproject nog niet rond. De projectgroep doet er alles aan om de €1.350.000 bij elkaar te krijgen. Zo is er onlangs nog een subsidieaanvraag bij de gemeente en de provincie Drenthe ingediend. Na de zomervakantie wordt de financiële balans door B&W van gemeente De Wolden opgemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Voorlopig Ontwerp of vragen graag contact opnemen met Aljen Veenstra, projectleider, via (06) 52 66 65 64. De voortgang van het project is ook te volgen via facebook/herinrichtingdijkhuizen.

3 gedachten over “Rode straatstenen voor Dijkhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.