Roger de Groot voorgedragen als nieuwe burgemeester van NOP

Roger de Groot (CDA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Dat bleek dinsdagavond tijdens een extra gemeenteraadsvergadering. De 54-jarige De Groot is nu nog burgemeester van De Wolden. Hij is getrouwd, heeft drie dochters en woont in Zuidwolde.

De Groot kwam in oktober 2019 als burgemeester landelijk in het nieuws toen de politie een vader en zes kinderen aantrof in een kelder van een afgelegen boerderij in Ruinerwold. Het gezin had zo’n negen jaar onder de grond geleefd.

Volgens de vertrouwenscommissie is De Groot ‘een prettige, stabiele en gedreven persoonlijkheid, met een rustige, overwogen uitstraling en met aanstekelijk enthousiasme en humor’. Van de 17 sollicitanten voldoet hij het beste aan de profielschets.

De gemeente Noordoostpolder heeft een nieuwe burgemeester nodig nadat Harald Bouman oktober 2019 opstapte. Sindsdien is Jan Westmaas waarnemend burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Het streven is om de nieuwe burgemeester begin juni te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.