Rondje tuinen succesvol verlopen

tuinen1Het tuinenrondje door Ruinerwold en Oosteinde op zaterdag 13 juni is succesvol verlopen. ’s Morgens gooide de regen roet in het eten, maar ’s middags klaarde het snel op. De zes tuinen mogen met recht het neusje van de zalm genoemd worden. Dat betekent niet dat er niet meer mooie tuinen in Ruinerwold te vinden zijn, maar wij wilden graag tuinen laten zien die verschillen in ontwerp, beplanting, onderhoud en algemene sfeer. Vijf tuinen doen ook mee aan de tuinkeuring en iedereen had ervoor gezorgd dat de tuin er pico bello uitzag. Geknipte hagen en prachtig gemaaide gazons waren een lust voor het oog.

Van een verrassende, besloten tuin (familie Van Veen, Dijkhuizen 27) fietsten wij naar een open, kindvriendelijke tuin (familie Buld, Bleekhof 15) om vervolgens naar een tuin te gaan met veel variatie in planten (familie Sok, Dijkhuizen 86).

’s Middags bezochten wij de open tuin met grote bloemborder en veel kleurschakering van de familie Lubbers (Oosteinde 9) en bij de familie Rössle (Oosteinde 32) genoten wij van de grote vijver bij de sfeervolle boerderij en de diverse doorkijkjes. Tot slot zagen wij de tuin van de familie De Wit/Eisses (Dokter Larijweg 132) die weer een heel ander beeld liet zien, nl. hoe je van een groot erf een oase van rust kunt maken, waarin ook dieren een rol spelen.
De tuineigenaren ontvingen allen een cadeaubon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.