Ruime en verdiende overwinning voor Ruinerwold

Twee punten op de ranglijst was het verschil in het voordeel van gastheer Roden op Ruinerwold. Het eerste deel van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld; beide ploegen tasten elkaar af om te zien waar de mogelijkheden lagen. Pas in de 21e min. viel de eerste opwinding te noteren: een vrije trap van Jacco Huisman ging rakelings over. Maar gelijk daarna kwam Ruinerwold op voorsprong: een voorzet van Kevin Loof werd door Marcus Koetsier slim binnengetikt (0-1).

Kevin van Dijk was vlak daarop bij twee goede kansen betrokken maar het leverde geen doelpunt op. Ruinerwold bleef met goed voetbal kansen creëren. Opnieuw Kevin Loof gaf voor en Marcus Koetsier probeerde met een hakje à la Madjer de doelman te verschalken maar deze liet zich niet verrassen. Jacco huisman bracht Marcus Koetsier nog voor rust weer in stelling maar de poging strandde in de handen van de doelman van Roden.

Na rust kwam Roden goed uit de startblokken maar Ruinerwold had de zaakjes verdedigend goed voor elkaar. In de 9e min. na rust kreeg Ruinerwold van de goed leidende scheidsrechter een penalty toegewezen: Jacco Huisman werd gehaakt en Marcus Koetsier verdubbelde de score (0-2). Roden probeerde het wel maar verder dan een afstandsschot wat naast het doel van Alex v.d. Sterre verdween kwam de ploeg niet. In de 65e min. begon een fraaie aanval bij Kevin Loof die een geode pass afleverde bij Erik Telkamp, deze legde fraai terug op de hoek van 16 metergebied waar Kevin van Dijk klaar stond om de 0-3 diagonaal binnen te schieten.

In de 78e min. ging de wedstrijd definitie op slot: de ingevallen Ewout Kleene gaf een scherpe voorzet en bij de eerste paal maakte Marcus Koetsier een echte spitsengoal en daarmee zijn derde van de middag. Roden bleef het proberen om het de stand een wat dragelijker beeld te geven. In de 87e min. schoot een vrijstaande speler dichtbij hoog over maar in de 89e min. werd toch uit een corner de eretreffer op het bord gezet (1-4).