Ruinerwold boekt belangrijke zege op Makkinga

Wie scoorde namens Ajax de gelijkmaker in de Champions League finale van 1996 tegen Juventus? Met het goede antwoord op deze vraag rekenden Kevin Loof en Marnix Brand vrijdagavond in de sudden death van de sportquiz af met Edwin Tabak en Frank Jansen. Het teamuitje werd een succes en wie niet in toeval gelooft, had voor zondag alvast een goed gevoel. Eerder dit seizoen werd na het teamuitje met 5-0 van De Blesse gewonnen, dus dit moest wel een mooie zondag worden.

Tegenstander Sportclub Makkinga heeft net als Ruinerwold het vizier op de derde periode gericht. De winnaar van het duel vanmiddag zou, weliswaar na slechts 3 wedstrijden, op pole position voor de periode komen. Dat Ruinerwold gebrand was op de overwinning werd vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Ruinerwold, startend met Wietse Wagenaar – type Anne-Mark Dassen – in de spits, werd al snel gevaarlijk. Van Dijk, Loof en Nijmeijer wisten het net echter niet te vinden.

Halverwege het eerste bedrijf kwam Makkinga wat beter in haar spel, maar het wist – evenals een maand eerder toen Ruinerwold in Makkinga met 0-2 win – voor het doel van Ruinerwold niet écht gevaarlijk te worden. Ook langs de kant zat Ruinerwold fel in de wedstrijd, wat resulteerde in een gele kaart voor assistent-trainer Van Oost. Het is overigens niet bekend of René op scherp stond. Na 45 minuten spelen gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de tweede helft ging Ruinerwold op zoek naar de overwinning. Ruben Buld kwam na een dik uur spelen in de ploeg en dit bleek een gouden wissel. In de 70e minuut werd hij in de 16 in stelling gebracht en met een flitsende aanname omspeelde hij doelman Vegelien en schoot de 1-0 binnen. Doordat Ruinerwold tot dusver heel weinig weg gaf, wist het dat het hiermee een groot voorschot op de overwinning deed.

Makkinga wist ook na de openingstreffer geen vuist te maken. Topscorer Savenije viel geblesseerd uit, waarmee het laatste beetje dreiging eigenlijk verdween. Ruinerwold kreeg via Nijmeijer twee grote kansen om de score te vergroten, maar de koelbloedigheid ontbrak dit keer. Toch werd het ook in de laatste minuten niet meer spannend, doordat de Ruinerwoldse defensie en de goed keepende Fijnheer geen krimp gaven.

Scheidsrechter May had gelukkig weinig reden om veel blessuretijd te rekenen, waardoor na 93 minuten Ruinerwold een belangrijke overwinning mocht bijschrijven. Het klimt naar de derde plek in de 3e periode, die voor nu – door de al reeds behaalde periodes van Wacker en Steenwijker Boys – recht geeft op nacompetitie.

Zondag speelt Ruinerwold opnieuw een belangrijk duel, thuis tegen FC Kraggenburg. Enkele weken geleden werd met 7-4 verloren in Kraggenburg en kon alleen Henk Wijngaard schrale troost bieden. Ruinerwold is gebrand om de punten dit keer op het eigen sportpark te houden. Tevens is Kraggenburg moreel verplicht om, zoals Ruinerwold dat ook deed, voor € 50,- lootjes te kopen, waarvoor alvast dank.