Ruinerwold boekt belangrijke zege op Musselkanaal

Mooi weer, een keurige overwinning van het tweede op de koploper en een gedreven Ruinerwold. Alle ingrediënten waren zondag aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. De middag begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Gerard Kooiker.

Beide ploegen begonnen vervolgens fel aan de wedstrijd. Al snel ontstonden kansen voor beide teams en na een kwartier kwam Ruinerwold op voorsprong. Kleene stuurde na een goede actie De Bruin weg aan de rechterkant. De Bruin hield het overzicht en gaf direct een prima voorzet. Loof liet de bal lopen voor Sem Hogenhorst, die daarop mooi de 1-0 binnenschoof.

Na de 1-0 liet Musselkanaal zich gelden en 5 minuten later stond het alweer gelijk. Een schot van Kayser verdween door de benen van Van ’t Hoge: 1-1. Na de 1-1 kende Musselkanaal een sterke fase en in de 37e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een voorzet werd half verwerkt door Van ’t Hoge, die hierbij in botsing kwam met Rik de Wit. De bal bleef enkele meters voor Van ’t Hoge liggen en er leek niks aan de hand. Van ’t Hoge besloot, zeer sociaal, eerst te kijken hoe het De Wit verging en vergat daarbij de stilliggende bal. Kayser maakte dankbaar gebruik en schoof de 1-2 in het lege doel. Een domper voor Ruinerwold, maar toch kwam het al heel snel weer op gelijke hoogte. 5 minuten voor rust dribbelde De Boer het strafschopgebied binnen en schoot de bal verdekt in de korte hoek: 2-2. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

Na rust een ander spelbeeld. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, maar er vielen duidelijk minder kansen te noteren. Al snel ontstond het gevoel dat de ploeg die het eerst scoorde in de tweede helft, de 3 punten zou pakken. Kleene schoof halverwege de tweede helft door naar de spitspositie, wat Ruinerwold wat meer houvast gaf in de voorhoede. Deze tactische omzetting bleek goud waard, want 5 minuten voor tijd werd Kleene de diepte in gestuurd door Slomp. In de kluts omspeelde Kleene verdediger Schmitz en schoot de bal schitterend in de verre hoek: 3-2.

In de slotfase werd het nog even flink spannend, maar Musselkanaal werd niet meer echt gevaarlijk. Met veel strijd vocht Ruinerwold zich naar de overwinning, wat daarmee hele goede zaken doet. De middenmoot is weer in zicht. Aankomende zondag reist Ruinerwold af naar Weerdinge, dat op een prima 5e plek staat. Wint Ruinerwold in Weerdinge, dan komt het in verliespunten zelfs op gelijke hoogte met de Emmenaren.