Ruinerwold boekt derde overwinning op rij in Beilen

Na twee goede winstpartijen, stond de uitwedstrijd tegen Beilen op het programma. De thuisploeg doet nog mee om de tweede periode, dus gemakkelijk zou het op voorhand al niet worden.
Johnny Wassenaar breekt zelden met winnende gewoontes. Dus ook dit keer nam Wassenaar met het geluk brengende Burundische geldbiljet van Jesper de Wit in de knip plaats op de bank. De talisman betaalde zich gelijk uit. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Kees van Dijk door Marnix Brand in de zestien aangenomen, waarna het spitseninstinct in Brand het weer eens overnam. Brand draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot droog binnen: 0-1.

Het restant van de eerste helft was zelden droog. Moeder Natuur bracht een lading wind, storm, onweer, bliksem en hagel met zich mee. Beilen leek daar nog het meest last van te hebben, want toen de spits van Beilen vrije doorgang richting Jeffry Krol had, gleed de aanvaller zomaar uit. Of iets in die richting.

De kansen voor Beilen waren schaars in de eerste helft, terwijl Ruinerwold er misschien nog wel een doelpuntje bij had kunnen prikken. Met een 0-1 ruststand werd doorweekt de kleedkamers opgezocht. Ruinerwold besefte dat het een pittige tweede helft te wachten stond, maar dat een een driepunter binnen handbereik lag.

In de tweede helft moest Ruinerwold wat meer terug, wat ook kwam doordat Beilen een paar nieuwe aanvallers (waaronder een look-a-like van Ajacied Frank Rijkaard uit 1994. Kwalitatief nog wel een verschil overigens, gelukkig.) erin bracht die wat meer dreiging hadden dan hun voorgangers. Ruinerwold behield goed de controle, gaf verdedigend geen kramp, waardoor Beilen slechts heel zelden gevaarlijk werd. Een kopbal op de lat was eigenlijk het enige geel-zwarte wapenfeit.

In de counter kreeg Ruinerwold nog wat kansjes, maar het werd al gauw duidelijk dat de overwinning simpelweg over de streep getrokken moest worden. Julian van Bohemen viel met veel strijd in en ondertussen liepen ook de jonge talenten Henk-Lasse Emmink en Dan Hoogenberg zich warm. Het tweetal stelde een kwartier lang de knieschijven op de proef door warm te lopen op een schuine helling, maar wellicht is dat een nieuwe trend onder de jeugd.

Maar met of zonder resterend kraakbeen: ook Henk-Lasse en Daan gaven vol gas. Daarbij had Ruinerwold met Daan zowaar een rood-witte debutant in hun midden. De pijlsnelle 15-jarige aanvaller traint al een tijdje mee en maakte zondag zijn eerste minuten in het eerste, waarin hij zich prima staande hield.

Na 95 minuten met veel strijd was de opluchting groot toen het fluitje voor de laatste maal klonk. Ruinerwold zit in een uitstekende flow en pakt alweer het elfde punt in vijf wedstrijden. Een hele mooie lijn om door te trekken naar alweer een derby: aankomende zondag, thuis tegen Wacker.

Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.