Ruinerwold boekt heroïsche zege op koploper Valthermond

Nadat Ruinerwold 2 vroeg op de ochtend knap Raptim had weten te verslaan, was het gevoel goed voor het middagprogramma. Valthermond, de trotse koploper in 2L, was ongetwijfeld van plan een fiere overwinning in Ruinerwold neer te zetten, maar de ploeg van Henri Spijkerman had geen ambities om hier aan mee te werken.

Om 14.00u stonden beide ploegen klaar voor de aftrap en Valthermond begon het duel met veel aanvallende intenties. Ewout Knol stond echter van meet af aan een geweldige wedstrijd te keepen, waardoor Ruinerwold de openingsfase ongeschonden doorkwam. Ruinerwold werd enkele malen gevaarlijk, maar was onzorgvuldig in de afronding. Na een half uur spelen kreeg Ruinerwold een ingooi aan de linkerkant, welke vervolgens tot een voorzet van Wietse Wagenaar leidde. De bal werd dicht op het vijandelijke doel aangenomen door Kristian de Bruin en deze schoof de bal beheerst achter doelman Timmer: 1-0. Ruinerwold in extase en vuurwerk de lucht in. Ruinerwold redde vrij eenvoudig de rust met een 1-0 voorsprong, dit tot ergernis van onder meer spits Drenth. Laatstgenoemde liet zich in de rust van zijn slechtste kant zien, om zich vervolgens de tweede helft helemaal niet meer te laten zien.

In de tweede helft had Valthermond voornamelijk de bal en Ruinerwold loerde op de counter. De gasten gingen vrij snel over tot het gooien van lange ballen in niemandsland, hetgeen Knol goedkeurend aanschouwde. Naarmate de eindfase naderde ontstonden er enkele hachelijke momenten voor het Ruinerwoldse doel, waaronder na een schot op de paal van Te Velde. Het mocht echter niet zo zijn voor de gasten en Ruinerwold begon steeds meer zicht op de overwinning te krijgen. Na 6,5 lange minuten blessuretijd, ondanks het uitblijven van blessurebehandelingen, floot Mulder voor de laatste keer en had Ruinerwold een stunt weten neer te zetten.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de kantine, mede mogelijk gemaakt door de muzikale verzorging van Erjan Bos en alle vrijwilligers. Ruinerwold heeft het stokje van hekkensluiter overgedragen aan Raptim en speelt zodoende aankomende zondag een erg belangrijke 6 punten wedstrijd tegen directe concurrent Lemelerveld. Bij winst sluit Ruinerwold aan, bij verlies zal het voorlopig nog een tijd in de directe gevarenzone moeten verblijven. Tot zondag!