Ruinerwold boekt monsterzege tegen De Blesse

Ruinerwold reisde enigszins gereserveerd af naar De Blesse. Het waren altijd lastige potjes voor Ruinerwold. Maar daar was vandaag geen sprake van: Ruinerwold trok vlot ten aanval en creëerde volop kansen. Al na 4 minuten was er de eerste kans voor Ruinerwold maar de goede voorbereiding via Marcus Koetsier leverde niets op. Maar in de 6e min. was het wel raak: middels een goede aanval kwam Kevin van Dijk op de rand 16 in balbezit en schoot schitterend raak ( 0 – 1).
De Blesse kwam in deze fase niet verder dan een afstandsschot dat hoog over het doel van Ruinerwold ging. Het was Ruinerwold dat op 2 – 0 kwam door Jeroen van den Berg, hij speelde zichzelf goed vrij en schoot onberispelijk binnen. Ruinerwold kreeg meer kansen: in de 25e min. schoot Marcus Koetsier net naast en ook Kevin van Dijk schoot rakelings naast terwijl het doel van De Blesse door de doelman was verlaten. Ook in de 32e min. en in de 36 min. waren er kansen voor Ruinerwold te noteren maar meer dan een aantal corners was er niet te noteren.

Het was De Blesse dat vlak voor rust het beeld van de wedstrijd op z’n kop zette: twee keer onzorgvuldig verdedigen leverde voor De Blesse twee doelpunten op zodat de ploegen met een 2 – 2 gelijke stand aan de thee gingen. Waarschijnlijk had trainer Wilko Niemer van de pauze gebruikt gemaakt om Ruinerwold weer op scherp te zetten want binnen 4 minuten stelde Ruinerwold orde op zaken. Eerst kon Jeroen van den Berg een goal op zijn conto bijschrijven door met de kont te scoren uit een voorzet van Ewout Kleene (2 – 3) en Marcus Koetsier scoorde met een schitterende lob over de keeper na een goede pass van Kevin Loof (2 – 4). Hierna was de Ruinerwoldse beer los en scoorde de ploeg er lustig op los.

In de 60e min. Marcus Koetsier (2 – 5). In de 70e min. scoorde Ewout Kleene de 2 – 6 van afstand door een van richting veranderde bal. In de 76e min kreeg Ruinerwold een strafschop toegekend: Ewout Kleene poortte zijn tegenstander en werd vervolgens binnen het strafschopgebied gevloerd. Het was Mark Brinkman die de penalty onhoudbaar voor de doelman binnen schoot ( 2 – 7).

Vanaf de aftrap wist De Blesse nog wel tegen te scoren (3 – 7) maar dit was louter voor de statistieken. In het slot van de wedstrijd werd het nog 3 – 8 toen Jeroen van den Berg eerst knap een bal binnen wist te houden, vervolgens langs de verdediging soleerde en Marcus Koetsier in staat stelde zijn derde doelpunt van de middag te scoren.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Marnix Brand (60e min. Rik de Wit), Mark Brinkman, Roland Lier en Nick Bos(72e min. Alex v.d. Sterre).
Middenveld: Ewout Kleene, Mark de Leeuw(31e min. Wietse Wagenaar), Kevin van Dijk, Kevin Loof Aanval Marcus Koetsier, Jeroen v.d. Berg.