Ruinerwold boekt overwinning tegen Steenwijkerwold

Ruinerwold was van meet aan de bovenliggende partij maar in het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die eerste kansen wist te creëren: een gevaarlijke vrije trap van Steenwijkerwold kon nog goed verwerkt worden en een ook de deklat boven keeper Matthieu Keizer moest Ruinerwold behoeden voor een achterstand. In het verdere verloop van de eerste helft creëerde Ruinerwold een aantal goede kansen maar gescoord werd er niet. De doelman van Steenwijkerwold redde of de Ruinerwoldse spitsen hadden het vizier niet opscherp.
In de tweede helft pakte Ruinerwold de zaken wat serieuzer een was het wachten op de openingstreffer. Eerst werd een treffer van Ruinerwold nog afgekeurd vanwege buitenspel maar in de 15e min. van de tweede helft kwam Ruinerwold verdiend op voorsprong: een vrije trap van Kevin van Dijk werd door Mark Brinkman doorgekopt op Marcus Koetsier die deed water van hem werd verwacht (0 – 1).

Steenwijkerwold probeerde iets terug te doen middels een vrij trap maar de bal verdween langs het Ruinerwoldse doel. Tien minuten later bracht Marcus Koetsier de stand op 0 – 2 nadat Jeroen van der Berg zich goed had vrijgespeeld en zijn collega in de spits een niet te missen kans aanbood.
Ruinerwold kreeg vervolgen meer kansen: een poging van Mark de Leeuw belandde nog op de lat maar even later schoof doorgebroken Jeroen van der Berg schoof de bal langs de doelman (0 – 3).

Dezelfde Jeroen van der Berg kreeg direct daarna nog een kans maar nu schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Ewout Kleene kreeg nog een goede kans maar schoot jammerlijk naast.
In de slotfase kon Ruinerwold nog een doelpunt laten noteren: de opgekomen Mark Brinkman zette een combinatie op met Marcus Koetsieren wist de doelman van Steenwijkerwold te passeren.
Door deze overwinning blijft Ruinerwold meedoen in de jacht op koploper Dwingeloo.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer.
Verdediging: Sebastiaan Tsirakos (70e min. Marnix Brand), René van Oost, Mark Brinkman, Nick Bos
Middenveld: Ewout Kleene (85e min. Jeroen Bakker, Kevin van Dijk, Wietse Wagenaar, Mark de Leeuw.
Aanval: Jeroen van der Berg, Marcus koetsier