Ruinerwold boekt ruime overwinning tegen Havelte

Wie aan Ruinerwold – Havelte denkt, denkt aan een hakbal van Laurens Emmink. Of aan Ronny Venema die Edwin Tabak bijna invalide trapte. Veel meer bijzondere herinneringen zijn er eigenlijk niet, dus het werd hoog tijd dat beide ploegen elkaar weer eens troffen.

Waar Ruinerwold 2 ’s ochtends onder prima omstandigheden afrekende met SC Erica, begon Ruinerwold – Havelte tijdens een flinke hoosbui. Het eerste half uur was het spel van Ruinerwold minstens zo beroerd als het weer en Havelte mocht zichzelf verwijten dat het niet op voorsprong kwam. Legio kansen werden gemist en een fraai schot op de lat van Hoogeveen verdiende eigenlijk meer. Ruinerwold overleefde en kwam zowaar voor rust nog op voorsprong. Een schot van Loof werd niet goed verwerkt door De Vos, waarna Jansen alert was: 1-0.

In de tweede helft speelde Havelte minder energiek dan in het eerste bedrijf. Ruinerwold wist het spel nu beter te maken, maar had moeite om de genadeklap uit te delen. Het werd dus hoog tijd voor een wissel. Lennart Pit kwam in de ploeg en liet niet lang daarna van zich horen. Nadat hij de bal op circa 30 meter van het doel ontving, dacht Pit niet na en schoot de bal hoog langs De Vos: 2-0.

Havelte was geknakt na de tweede treffer en Ruinerwold joeg door. Na een afgeslagen corner nam Nijmeijer een kwartier voor tijd de bal op de pantoffel: 3-0. Het aantal doelpunten dat Ruinerwold voor de winterstop maakte was nog wat mager, dus een vierde treffer was ook welkom. Deze kwam er na een goede actie van De Bruin. Zijn schot was te machtig voor De Vos, waardoor er toch een flinke nederlaag voor Havelte uitrolde.

Op basis van de eerste helft had Havelte de wedstrijd heel anders kunnen laten verlopen, maar het zat de gasten niet mee. Na een zwakke tweede helft herpakte Havelte zich alsnog sterk en was het in de derde helft weer op z’n best. Daarin werd ook duidelijk dat Havelte van plan is om de return op zaterdagavond te spelen, wat gezien de gezelligheid een uitstekend plan lijkt.

Ruinerwold gaat de winter in met een plaats in de subtop, wat prima is. Vertrekkend hoofdtrainer Bennie Vissers heeft hier ook een flinke rol in gehad, waarvoor Ruinerwold hem dankbaar is. 28 december 2019 staat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi in Meppel op het programma. Hier speelt Ruinerwold fraaie wedstrijden tegen onder andere FC Meppel, Alcides en MSC. Op 26 januari 2019 wacht, onder leiding van een nieuwe trainer, Donkerbroek-uit.