Ruinerwold boekt spectaculaire 5-3 overwinning op SC Stadspark

Vooraf was iedereen het er wel over eens, het zou geen makkie gaan worden. Na de 1-0 nederlaag van vorige week tegen koploper GAVC stond nu met SC Stadspark een andere titelkandidaat op het programma. Veel ogen in het regionale amateurvoetbal waren gericht op deze wedstrijd, niet op z’n minst door het succesvolle debuut van assistent-trainer Machiel Morsink op Streekradio De Wolden.

Na een felle warming-up stonden beide teams om 14.00u klaar voor het eerste fluitsignaal. Waar Stadspark waarschijnlijk in de veronderstelling was rustig en gemoedelijk van start te gaan, had Ruinerwold hele andere intenties. Als de verslaggever van SC Emmeloord de wedstrijd had bijgewoond, had hij ongetwijfeld de beginfase van Ruinerwold beschreven als een tornado met code rood. Stadspark werd namelijk in 21 minuten tijd volledig gedeclasseerd en toen het weer even adem kon halen stond het 4-0 achter. Het mocht zelfs van geluk spreken dat Jeroen v/d Berg na een paar minuten spelen een penalty mistte nadat Erik Telkmap onreglementair tegen de grond werd gewerkt. Niet veel later was het Ruinerwold dat alsnog de 1-0 maakte. Een vrije trap van Erik Telkamp leek houdbaar, maar de penalty stoppende doelman Cazemier liet los en Koetsier was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Wellicht had Cazemier vleugels gekregen na de gestopte penalty, waardoor hij onbedoeld was gaan zweven. Even later zag hij er namelijk wederom niet goed uit na een lange bal met de knie in de voeten van Bert de Boer te spelen. Deze zei ‘Dank U’ en schoof de bal beheerst in het lege doel.

Met 2-0 nam Ruinerwold nog geen genoegen en het drukte door. Een afgeslagen aanval leverde een corner op, welke door Erik Telkamp op het hoofd van Ewout Kleene werd gelegd. Zijn harde kopbal ondervond bij de tweede paal geen enkele hinder, aangezien Cazemier het niet nodig achtte daar een mannetje te posteren. Ruinerwold in extase en voordat de verlengende hoofdtrainer Gert Jan Hoekstra goed en wel met de ogen kon knipperen stond het ook alweer 4-0. Een prima actie van Mark Brinkman vond Jeroen v/d Berg, die op zijn beurt Marcus Koetsier in stelling bracht. Aannemen, wegdraaien, schieten; 4-0 na 21 minuten spelen.

Terwijl de eerste supporters van Stadspark richting parkeerplaats sloften, kon Stadspark eindelijk wat op adem komen, want in de overige tijd van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Dat het Groningse elftal wel degelijk kan voetballen bewees het de tweede helft. Ruinerwold kreeg meer moeite met de aanvallers van Stadspark en zowaar scoorden de gasten in vijf minuten tijd tweemaal via Boonstra en Hedzic. In deze fase had het spannend kunnen worden, ware het niet dat Mark Brinkman al vlot zijn derde treffer van het seizoen maakte. Een corner van Bert de Boer werd door Brinkman op waarde geschat en achter Cazemier gekopt; 5-2. Stadspark gaf echter niet op en wist zowaar via Hedzic de 5-3 op het scorebord te zetten. Hierna kende Ruinerwold een hachelijk moment, waarin Stadspark geheel terug in de wedstrijd had kunnen komen. Hedzic ontsnapte aan de verdediging, speelde Ewout Knol uit, maar zijn inzet werd ternauwernood voor de doellijn gekeerd door Wietse Wagenaar. Na dit moment besefte Stadspark dat het er niet meer in zat en op het moment dat de uitstekend leidende Lemstra voor de laatste maal floot stond er een prachtige eindstand van 5-3 op het scorebord.

Na de wedstrijd kreeg de overwinning extra glans door de mededeling dat Gert Jan Hoekstra en Machiel Morsink hun contract bij Ruinerwold hebben verlengd met één seizoen. Met een vijfde plek en een voorsprong van tien punten op een nacompetitieplek gaat Ruinerwold met een heel goed gevoel de winterstop in. Tijdens deze onderbreking speelt Ruinerwold op 22 december in Meppel het Jan Bralten zaalvoetbaltoernooi en op 27 december in Hoogeveen het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Zeker de moeite waard om te kijken en mocht u op 27 december verhinderd zijn, dan is er geen reden tot paniek. Deze avond zaalvoetbal is namelijk met beeld en geluid live te volgen op Ziggo kanaal 44, KPN kanaal 612 of Caiway kanaal 49. In deze uitzending zal de poule van Ruinerwold in Hoogeveen en de poule van onder meer Vitesse’63 in Zuidwolde worden uitgezonden. De beelden worden verzorgd door Streekradio De Wolden en Chiel Kooiker voorziet u vanuit Hoogeveen van commentaar.