Ruinerwold boekt verdiende overwinning in Emmeloord

Op de nieuwe accommodatie met een prachtige kunststof grasmat in Emmeloord trof Ruinerwold vandaag Sportclub Emmeloord. Ruinerwold trok direct ten aanval en al in de 4e min. trof Jeroen van der Berg de kruising na een goede voorzet van Sebastiaan Tsirakos. Ewout Kleene nam even later het doel van Emmeloord onder vuur maar zijn schot ging naast. Opnieuw een voorzet van Sebastiaan Tsirakos bracht Marcus Koetsier in scoringspositie maar ook zijn inzet verdween naast het doel. Ruinerwold kreeg veel kansen maar weigerde deze te verzilveren. Een kopbal van Ewout Kleene uit een corner van Kevin Loof verdween over de goal en een hard schot van Kevin van Dijk werd door een Emmeloord met meer geluk dan wijsheid geblokt, wat restte was een corner die niets opleverde. Ook een kopbal van Jeroen van der Berg na een voorzet van Mark Brinkman had niet het gewenste effect.

Emmeloord kreeg pas na 39 min. zijn eerste kans maar de goede inzet kon door Matthieu Keizer met moeite tot corner worden verwerkt. Vlak voor rust kreeg Ruinerwold via een goed snelle aanval nog een kans maar de voorzet van Jeroen van der Berg kwam niet aan bij zijn medeaanvallers en ook een actie van Mark Brinkman in het strafschopgebied leverde niets op. Sebastiaan Tsirakos produceerde een voorzet die bijna rechtstreeks in het doel verdween maar de doelman van Emmeloord redde stompend.
In de tweede helft ging Ruinerwold gewoon door, met goed voetbal werd Emmeloord onder druk gehouden.
In de 10 min. na rust was het dan ook eindelijk raak: een perfecte corner van Kevin Loof werd door de mee opgekomen Mark Brinkman bij de 2e paal binnengekopt (0 – 1).
Ruinerwold verzuimde door te drukken. Marcus Koetsier verscheen alleen voor de doelman maar verzuimde binnen te schieten. Emmeloord probeerde wel meer vooruit te voetballen maar verder dan het 16-meter gebied kwamen de gastheren niet. Ruinerwold creëerde nog twee hachelijke situaties voor het doel van Emmeloord maar op wonderbaarlijke wijze en met het nodige geluk wist de doelman van Emmeloord zijn doel verder schoon te houden. Door deze overwinning sluit Ruinerwold aan bij een grote groep achtervolgers op koploper Dwingeloo.