Ruinerwold en Beilen delen punten in boeiend duel

Terwijl half Ruinerwold feest vierde stond er voor de voetballers van vv Ruinerwold de uitwedstrijd tegen Beilen op het programma. Trainer Wilko Niemer kon beschikken oven een fitte selectie en had zodoende ruime keuze. Beilen begon goed aan de wedstrijd maar Ruinerwold maar Ruinerwold creëerde al snel de eerste kans middels een voorzet van Nick Bos op Marcus Koetsier maar deze kon de bal net niet bereiken. Ook Ewout Kleene kon na goed doorzetten de spitsen net niet bereiken. Een corner van Kevin Loof kon door Marcus Koetsier net niet goed geraakt worden om tot doelpunt te promoveren. Ook Beilen kreeg mogelijkheden: de grootste kans werd door de spits recht op keeper Mathieu Keizer gespeeld die dus simpel kon redden. Jeroen Bakker kreeg een grote kans maar schoot van dichtbij op de lat.
Even later brak de in de basis debuterende Marnix Brand goed door maar zijn voorzet kon door spits Jeroen v.d. Berg net niet worden binnengetikt. Na de extra drinkpauze kreeg Beilen een klein kansje maar wist deze niet te benutten. Ook de verdedigers trokken mee naar voren en Roland Lier schoot van afstand op de lat; uit de afvallende bal probeerde Jeroen Bakker middels een omhaal te scoren maar het enige wat restte was een hoekschop die niets opleverde.

Na rust was het beeld van de wedstrijd gelijk aan de eerste helft: twee gelijkwaardige ploegen met de iets betere kansen voor Ruinerwold. Kevin Loof nam een corner van Jeroen Bakker in één keer op z’n slof maar de doelman van Beilen redde goed. Na 10 min. spelen in de tweede helft kwam Ruinerwold op voorsprong: Jeroen Bakker werd in het strafschopgebied aangetikt en de uitstekend leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te geen. Marcus Koetsier nam het klusje op zich, zijn inzet werd in eerste instantie door de keeper gekeerd maar hij wist in de rebound toch te scoren (0 – 1). Na dit doelpunt gooide Beilen alles op de aanval en kwam Ruinerwold zwaar onder druk. Een corner van Beilen kon met kunst en vliegwerk uit het doel worden gehouden. Ruinerwold kreeg mogelijkheden middels counters maar wist niet te scoren. O.a. Marcus Koetsier, Jeroen v.d. Berg en de ingevallen Kevin van Dijk kregen kansen maar gescoord werd er niet. Beilen zag het harde werken voor een beter resultaat wel beloond: uit een corner wist Beilen ver in blessuretijd de 1 – 1 op het scorebord te brengen.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Marnix Brand (75e min. Rik de Wit), Mark Brinkman, Roland Lier en Nick Bos.
Middenveld: Ewout Kleene, Mark de Leeuw, Jeroen Bakker(70e min. Kevin van Dijk), Kevin Loof (80e min. Alex v.d. Sterre).
Aanval Marcus Koetsier, Jeroen v.d. Berg.