Ruinerwold en CEC schieten weinig op met gelijkspel

Op een schitterende vrijdagavond speelde Ruinerwold thuis tegen CEC. Voor de aftrap werd bekend dat Ruinen bij Musselkanaal had gewonnen, waardoor zowel Ruinerwold als CEC de 3 punten hard nodig had.

Wie dinsdagavond Juventus – Ajax had gezien, moest even omschakelen. Het harde veld, de degradatiestress en de afwezigheid van een overschot aan kwaliteit, maakten het een rommelige wedstrijd. Het eerste half uur was CEC de betere en had de score moeten openen. Veenstra was er dichtbij, maar zijn schot op de onderkant van de lat stuitte voor de doellijn het veld weer in.

Na het eerste half uur zette Ruinerwold het wat anders neer en kreeg het grip op de wedstrijd. Kleene trok ten strijde in de spits en CEC moest in de achteruit. Ruinerwolds grootste kans in de eerste helft was voor Kees van Dijk, maar hij wist na een diepe bal de twijfelende doelman Springer niet te passeren. Er werd dan ook gerust met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Grote kansen waren spaarzaam en de 1-0 van Loof in de 67e minuut leek dan ook cruciaal. Na goed doorzetten in de 16 schoot hij de bal langs Springer. CEC liet direct merken de handdoek niet in de ring te gooien en drong Ruinerwold terug. Amper 10 minuten later stond het dan ook 1-1. Thomas Been kreeg te veel ruimte om vanaf randje 16 vrij uit te halen en schoof de bal langs Knol.

Na de 1-1 kregen beide teams nog kleine mogelijkheden op de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer. Na 90 minuten en 40 seconden floot scheidsrechter Dijkstra dan ook af. Een beetje vroeg, maar het duel verdiende ook niet echt een winnaar.

En zo speelde Ruinerwold voor de derde keer in 4 duels gelijk en blijft het in de gevarenzone. Na de wedstrijd maakten de mannen van ER-Geluidverhuur er gelukkig nog een mooi feestje van in de kantine, wat een goede basis vormt voor aankomende maandag. Dan speelt Ruinerwold thuis tegen EMMS.