Ruinerwold en De Boys sluiten seizoen af met ongekende 3e helft

Het kon zondag alle kanten op. Promotie voor Steenwijker Boys, een periode voor Ruinerwold of beide met lege handen. Alle scenario’s lagen open, waarbij De Boys het in eigen handen had en Ruinerwold afhankelijk was van twee andere uitslagen.

Aan de generale repetitie zou het in ieder geval niet liggen. Nadat Ruinerwold 2 in de ochtend het tweede van Ruinen voetballes gaf en daarmee een periode pakte, was het gevoel goed. Ook aan de Ruinerwoldse organisatie zou het niet liggen. Voor de kantine was een feestterrein ingericht en in de kantine stond een topteam vrijwilligers klaar voor een drukke middag. Ondertussen begon DJ Paul Smid al vroeg met Lucas aan de soundcheck, zodat de derde helft op alle uitkomsten was voorbereid.

Maar eerst de wedstrijd. Toen de zwart-gele kruitdampen en nitraten van De Boys hun werk hadden gedaan, was het duidelijk dat de gasten wat promotiespanning in de benen hadden. Het liep niet bij de mannen van Jan Boxum en Ruinerwold was gevaarlijk in de counter. Na 25 minuten ging de bal op de stip nadat scheidsrechter Haanstra een handsbal als penalty beoordeelde. Jan Boxum liet duidelijk zijn onvrede horen en hoewel Hendrik Boverhof verzuimde in de hekken plaats te nemen, schoot Bert De Boer nipt raak vanaf elf meter: 1-0.

Het spel van Steenwijker Boys bleef in het eerste bedrijf moeizaam, maar in de tweede helft gooide het de schroom van zich af. In het eerste kwartier na rust kregen de Steenwijkers goede kansen, waarvan Welling en vervolgens Prinsen dankbaar gebruik maakten: 1-1 en 1-2. De Boys beseften dat dit, zeker gezien de tussenstand bij Donkerbroek – Havelte, een prima uitslag was en gooiden de boel op slot achterin.

Ruinerwold kwam in het restant van de wedstrijd nog wel een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar tot grote kansen kwam het niet. De Boys wisten de verlossende treffer niet te maken, maar trokken de overwinning en daarmee promotie over de streep. Na 93 minuten was de ontlading dan ook enorm toen het laatste fluitsignaal klonk. Dat uitgerekend Jan Boxum de klus klaarde was dan ook zeker gegund.

Wie dacht dat de middag voorbij was na het laatste fluitsignaal, had beter kunnen weten. Allereerst was er de mooie onderscheiding voor het jarenlange trouwe vrijwilligerswerk van Harm Tuin en Remmelt van Goor voor de club. Vervolgens kreeg assistent-trainer René van Oost een mooi afscheid en hoewel het niet in de lijn der verwachting lag dat de thuiswedstrijd tegen Havelte – kantine letterlijk vol – overtroffen kon worden, wist DJ Paul Smid het toch voor elkaar te krijgen. Zakken, links – rechts, shirt uit & zwaaien; het werd allemaal opgevolgd door de rood-witte en geel-zwarte menigte.

Het is maar goed dat de tafels van inouthout.nl met de nodige veerkracht zijn gebouwd, dat de vrijwilligers drie handen per persoon leken te hebben en dat de nieuwe koelcel volledig in gebruik is, waardoor de kantine uiteindelijk toch op z’n voegen bleef staan.

Met deze knallende afsluiter is Ruinerwold uitgespeeld. Een mooi seizoen waarin ondanks vele calculaties, prognoses en een goede reeks, nét geen periode werd gehaald. Desalniettemin ligt er een goede basis om volgend seizoen mee te oogsten.

Ruinerwold wenst Jan Boxum en De Boys veel succes in de 3e klasse. Hopelijk komen we elkaar binnen enkele jaren weer eens tegen.
‘En niet te vergeten: aankomende start Ruinerwold 2 in eigen huis aan de nacompetitie tegen Oldemarkt 2. Tot dan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.