Ruinerwold en Erica delen de punten

Op een koude, maar zonnige zondagmiddag wachtte Ruinerwold de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander betrof Erica, een ploeg met een groot verleden in voornamelijk de Eerste Klasse. Erica speelt dit seizoen onder leiding van Claus Boekweg, die jarenlang profvoetballer was bij onder andere FC Groningen en ook speler en trainer van Alcides is geweest. Een bekende naam dus voor een ieder, met uitzondering van Marnix Brand.

Ondanks Boekweg presteert Erica dit seizoen niet geweldig, gezien de negende plaats voorafgaand aan het treffen. Ruinerwold daarentegen versloeg twee weken eerder koploper Valthermond in eigen huis en had duidelijk haar zinnen gezet op de tweede overwinning van het seizoen.

Op een drassig veld, maar onder prima omstandigheden werd er om 14.00 uur afgetrapt. Beide ploegen werden niet gevaarlijk in de openingsfase en de neutrale toeschouwer had nog weinig reden om zijn bezoek te rechtvaardigen. Gelukkig kwam daar veranderin in na 25 minuten spelen. Na een ingestudeerde corner won Sem Hogenhorst knap de afvallende bal. Zodoende ontving Bert de Boer op rechts het leder en schoot de bal strak richting tweede paal. Daar stond Mark Brinkman klaar om de bal met links in te schieten: 1-0. Erica had na de 1-0 grotendeels het balbezit maar ontbeerde kwaliteit om echt gevaarlijk te worden. Huiskes kon zodoende voor de tweede maal dit seizoen met een voorsprong de thee inschenken.

De tweede helft was het een stuk kouder en het voetbal werd helaas niet hartverwarmend beter. Erica kwam agressief uit de kleedkamer, maar ook na rust had het moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Ditzelfde gold overigens voor Ruinerwold, dat zelden de bal voorin wist vast te houden. Lange tijd leek het erop dat Ruinerwold de 1-0 over de streep kon trekken, doordat het niet in groot gevaar kwam. Helaas brak tien minuten voor tijd alsnog het verzet van Ruinerwold. De Bruin liet zich wat gemakkelijk in de luren leggen aan de rechterkant, waarna de bal hard voor het doel werd geschoten. Brinkman kon in een drukte van spelers de bal niet goed beoordelen, kreeg ‘m tegen de scheenbeschermer en liet Knol kansloos. Eigen doelpunt, 1-1.

Erica haalde de bal snel uit het net, hoewel Ruinerwold eigenlijk ook nog wel een driepunter wilde realiseren. Beide ploegen legden er in de slotfase, zoals gedurende de hele wedstrijd, veel energie in, maar tot een winnende treffer kwamen geen van beide. Met een punt schieten beide ploegen niet heel veel op, maar Ruinerwold gaat met een stuk beter gevoel de winterstop in dan pakweg een maand geleden werd gedacht.

De aandacht kan zodoende worden verlegd naar de zaal, want Ruinerwold speelt op 23 december in Hollandscheveld het Protos Weering toernooi en op 28 december in Meppel het Jan Bralten | Stadtmüller Futsal Toernooi. Op 28 januari komt Ruinerwold weer op het veld in actie, dan wordt er afgereisd naar Westerbork om de tweede seizoenshelft tegen VKW af te trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.