Ruinerwold en RKO delen de punten in doelpuntrijk duel

Rutten is een van de tien groendorpen in de Nederlandse gemeente Noordoostpolder. De naam Rutten is afgeleid van het in de veertiende eeuw verdronken dorp Ruthne, dat destijds ten noorden van Urk lag. Aan Ruinerwold de taak om in ieder geval niet koppie onder te gaan in Rutten. Met winst zou het in de derde periode een flinke voorsprong pakken, bij een gelijkspel zou het in ieder geval op kop blijven.

Op het gloednieuwe sportpark met een fantastisch veld – met automatische sproeiinstallatie – trapte Ruinerwold om 19.30 uur het duel af. De gastheren begonnen sterk aan het duel. Mark Bosma bracht de RKO na 7 minuten op voorsprong via een fraaie kopbal. Even leek RKO door te drukken, maar de mannen van Johnny Wassenaar lieten zich niet van slag brengen. Ruinerwold knokte zich terug in het duel en kwam vlak voor rust op 1-1 doordat Sem Hogenhorst een voorzet van dichtbij alert binnentikte. Inmiddels waren Everts en Van Berkum al in de ploeg gekomen doordat Wagenaar en Van Dijk geblesseerd raakten.

In de tweede helft een open duel. De thee had de slokdarmen amper gepasseerd, toen Jurrian Nijmeijer Ruinerwold al op voorsprong schoot na een scherpe voorzet van Marnix Brand. Dit keer leek Ruinerwold het te gaan beslissen, maar was het RKO dat zich niet gewonnen gaf. In de 65e minuut maakten de Ruttenaren 2-2 via Lucas Schra en plots leek RKO weer de beste papieren voor de winst te hebben. En al helemaal toen Niels Olivier tien minuten voor tijd ook nog eens de 3-2 maakte.

Maar Ruinerwold waande zich nog lang niet verloren. Het bracht drie verse aanvallende krachten in, met Paul Smid, Tabak en Huisman voor Everts, Nijmeijer en Hogenhorst. Tegelijkertijd bleef de defensie van Ruinerwold taai verdedigen, mede dankzij de sterk spelende her-debutant Patrick Vos.

Het duurde niet lang voor de Ruinerwoldse inzet zich uitbetaalde. Na een goede actie werd Kevin Loof binnen de beruchte lijnen neergelegd en de bal ging op de stip. Met Hendrik Boverhof in de hekken achter het vijandelijke doel wist Bert de Boer dat missen geen optie meer was. Voor de zekerheid schoot hij de penalty strak in de kruizing: 3-3.

In de laatste minuten wist geen van beide ploegen de winst nog over de streep te trekken en was een gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Op de terugweg werden er in de discobus van Huisman nog een paar gedronken, wat fijne klassiekers gedraaid, gaf Paul Smid een voorschot op de zondagse afterparty van het zomerfeest en werd daarmee een goede basis gelegd voor de komende wedstrijd.

Zondag gaat Ruinerwold namelijk op bezoek in Lemmer. Het wordt schitterend weer, dus ga vooral mee met de bus om er een mooie zondag van te maken.