Ruinerwold en Sint Annaparochie verdienen beide een punt

Vol goede herinneringen aan Sint Annaparochie mocht Ruinerwold op een zonovergoten zondag afreizen richting Friesland. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen resulteerde in een 1-0 overwinning voor Ruinerwold, waarna Sint Annaparochie zich in de derde helft minstens gelijkwaardig aan Ruinerwold toonde. Het vertrouwen in wederom een mooie zondag was dan ook hoog.

Echter, het had weinig gescheeld of het duel zou helemaal niet gespeeld kunnen worden. Of in ieder geval niet om de afgesproken tijd van 14.00u. Recent liet Machiel Morsink namelijk in de radio-uitzending van DNO-sport weten dat er op 12 maart uit tegen vv Lemmer zou worden gespeeld. Vrijwilligers, spelers, begeleiding; iedereen richtte zijn peilen de daaropvolgende weken op vv Lemmer. Zo ook de buschauffeur, trouw luisteraar van DNO-sport op de maandagavond, die vv Lemmer netjes in de navigatie paraat had staan. Gelukkig was het interim-leider Kuurman die zijn huiswerk had gedaan en ternauwernood kon voorkomen dat het verkeerde gedeelte van Friesland werd bezocht.

Na een flinke busreis stonden de mannen om 14.00u klaar voor de aftrap onder toeziend oog van Machiel Morsink en Henri Spijkerman. Voor laatstgenoemde was het zijn eerste officiële duel als hoofdtrainer van Ruinerwold 1. De wedstrijd kwam in alle rust op gang, waardoor de openingsfase amper kansen kende. Na 26 minuten werd de ban gebroken, nadat Pieter Jan Plat van Sint Annaparochie de diepte zocht. Hoewel hij duidelijk buitenspel stond, gaf scheidsrechter Arends groen licht en lag de weg richting Ewout Knol open. Plat hield het overzicht, zag Visser naast zich en deze mocht eenvoudig in leeg doel tikken. Ruinerwold raakte echter niet van slag en vijf minuten later was het Marcus Koetsier met zijn zestiende van het seizoen. Na een prima voorzet (of schot) van Mark Brinkman stond Koetsier keurig opgesteld bij de tweede paal; 1-1.

De 1-1 van Koetsier bepaalde ook gelijk de ruststand, die gezien het spelbeeld terecht was. De tweede helft vond er een soortgelijke strijd plaats. Hoewel Sint Annaparochie meer de voetballende oplossing zocht dan de eerste helft, kwam Ruinerwold op voorsprong. Kristian de Bruin bediende Jeroen van de Berg schitterend op scheenhoogte, deze nam aan, draaide en schoot met bescheiden snelheid in de verste hoek; 1-2. Na de 1-2 begon Sint Annaparochie toch wel aan te dringen, maar Ruinerwold kreeg de kans zich naar de 1-3 te counteren. Hierbij ontbrak helaas de zorgvuldigheid en met nog maar 11 minuten verwijdert van de eerste overwinning als hoofdtrainer, zag Spijkerman Sint Annaparochie alsnog langszij komen. Kingma mocht vanaf de linkerkant wel erg makkelijk voor geven, waarna Pieter Jan Plat zich slim positioneerde en bij de eerste paal knap binnenschoot. De gelijkmaker mocht verdiend worden genoemd en Plat was zeker de man die het verdiende een doelpunt te maken. Waar de snelle en handige spits in de eerste ontmoeting nog enkele grote kansen verzuimde af te maken toonde hij deze zondag één van de betere spelers in 2K te zijn.

Na 93 minuten voetbal vond Arends het mooi geweest en mochten beide teams zich tevreden stellen met een punt. Een winnaar was niet terecht geweest, waar dat eigenlijk ook gold voor de eerste ontmoeting. Toen pakte Ruinerwold enigszins fortuinlijk de winst, maar dat was Sint Annaparochie ditmaal niet gegund. In de kantine toonde Sint Anna zich ook naast het veld sportief en de Amsterdammers gingen er dan ook goed in. Complimenten voor het prachtige complex, waardoor Raymond Dolfsma al gelijk inspiraties voor het eigen complex opdeed. Het was wel enigszins vervelend dat de selectie na afloop abseilend de steile trap af moest, maar dat werd de thuisclub al snel vergeven. Laatste aandachtspunt is het gebrek aan geluidboxen in de kantine, maar gelukkig kreeg iedereen in de bus alsnog zijn welverdiende portie gehoorbeschadiging. Deze kon voor de helft worden toegeschreven aan het aantal decibel en voor de andere helft aan de muziekkeuze van Edwin Hoffman.

Een punt rijker vertrok Ruinerwold dus uit Friesland en de intentie is om aankomende zondag DTD puntloos terug te sturen naar De Trije Doarpen. Makkelijk zal dat zeker niet gaan, want DTD heeft een fysiek sterke ploeg met in de voorhoede de absolute smaakmaker Thys De Jong. Om 14.00u zal Ruinerwold aantreden en wellicht een goede stap zetten richting een periodetitel.

26 maart:
Lemmer 1 – VVR 1 14.00 uur. Adres: lemsterpad 1 8531 AA
Ruinen 2 – VVR 2 10.00
E. loord 3 – VVR 3 12.00
St. boys 3 – VVR 4 10.30
VVR 5 – Sweel 4 10.00

2 april:
VVR 1 – Roden 1 14.00 uur.
VVR 2 – St.boys 2 10.00
VVR 3 – Ruinen 3 10.00
VVR 4 – Olde.pade 12.15
VVR 5 – Hoogeveen 11.45

Vr. groet,
Wed.secr. VVRuinerwold