Ruinerwold en Stânfries beiden een puntje rijker

Op een schitterende zondagmiddag speelden Ruinerwold en Stânfries een herstfduel in nazomer sferen. 20 graden, geen wind: perfecte omstandigheden.

Stânfries deed tot dusver van alles wat. Winnen, verliezen en gelijkspelen. Ruinerwold was nog foutloos en wilde dat graag zo houden. Met die overtuiging ging de rood-witte brigade dan ook van start, want in de eerste tien minuten kwam Ruinerwold direct een paar keer gevaarlijk voor het Friese doel. Tot doelpunten kwam het niet en dus kon Stânfries voorzichtig in de wedstrijd groeien.

Stânfries loerde vooral op de counter, met Marc Drenth als topscorer in 4A als beoogde afmaker. Dit plannetje kwam in de 19e minuut tot uitwerking, toen Drenth na een counter heel rustig bleef en de 0-1 binnenschoof. Een perfecte uitgangspositie voor Stânfries, waardoor het de bal bij Ruinerwold legde.

Ruinerwold had in de eerste helft moeite om vorm te geven aan het aangeboden initiatief. Het werd zeker af en toe gevaarlijk, onder meer via Loof en Fisseha Ghubsa, maar de scherpte in de afronding ontbrak. De Friezen konden na 45 minuten spelen dan ook tevreden aan de thee.

In de tweede helft kwam Ruinerwold op stoom. Het sterke bakkie thee van Huiskes had de dikke darm amper gepasseerd of de 1-1 lag in het netje. Een schot van Jurrian Nijmeijer werd ternauwernood gekeerd door doelman Oldersma, maar de rebound was een koud kunstje voor Kevin Loof.

Na de gelijkmaker drong Ruinerwold direct aan op de voorsprong, maar onder meer een kopbal van Loof werd fraai gepakt door Oldersma. Na een uur spelen herpakte Stânfries zich en groef zich succesvol in. Ruinerwold had het meerendeel van het balbezit, maar de kansen werden opnieuw schaars.

In de sloftfase kwam Ruinerwold nog een paar keer gevaarlijk dicht bij de overwinning, maar Stânfries weigerde te capituleren. Ook bracht Belixe nog een keer fraai redding op een enorme kans voor Drenth. Uiteindelijk zou er geen winnaar komen en daarmee boekte de ploeg uit Appelscha een prima punt. Voor de mannen van Johnny Wassenaar werd het toch een lichtelijk teleurstellende zondagmiddag.

Gezien de andere uitslagen was het punt voor Ruinerwold helemaal niet zo slecht. Het is nu gedeeld koploper, samen met Balkbrug, en er wacht komende zondag een mooie uitwedstrijd. USV uit Nieuwleusen is dan de tegenstander, dat langzaamaan opschuift naar de top van het klassement.