Ruinerwold en Stânfries delen na enerverende wedstrijd de punten

Na winst in de streekderby tegen IJhorst mocht Ruinerwold deze zondag op pad naar Appelscha. Met de bus, wat voor een enkeling een onvoorziene luxe was. ‘Vrogger’ op De Dissel ging je namelijk op de fiets naar Appelscha voor schoolkamp. En bij aankomst ging je, een lijp ‘kampverhaal’ verder, nog veel meer fietsen. Mooie tijden.

Vanmiddag dus even geen fietswedstrijd, maar 11 tegen 11 op een bedenkelijk veld. Maar wel op een mooi complex en locatie. Wat dan weer niet zo was volgens Kevin Loof. Ook niet heel belangrijk verder; dat waren vooral de drie punten. Ruinerwold wilde graag het gat met nummer 4 Stânfries vergroten of op minimaal zes punten houden.

Waar Ruinerwold wel aardig aan het duel begon, kwam Stânfries op voorsprong. Edgar Hulzinga kreeg te veel vrijheid en een hobbelig schot verdween langs doelman Jemson Belixe. Ruinerwold wilde gelijk in de achtervolging, maar na een half uur stond het 2-0. Marc Drenth pikte een bal zomaar op in de zestien en de goaltjesdief schoot via de paal binnen.

Ruinerwold toonde direct veerkracht. Een minuut later schoot Stijn Smid na een mooie aanval een voorzet van Kevin Loof binnen: 2-1. De mannen van Johnny Wassenaar drongen voor de thee nog wel aan op de gelijkmaker, maar verschillende mogelijkheden werden onbenut gelaten. Eerst aan de thee dus.

In de tweede helft kwam Ruinerwold gevaarlijk uit de startblokken, maar opnieuw kreeg het een domper te verwerken. Lars Oldenburger kreeg zomaar alle tijd en ruimte om te draaien in de zestien en schoot de 3-1 binnen. Maar opnieuw was de reactie van Ruinerwold razendsnel. Een indraaiende voorzet van Bert de Boer werd met het scheenbeen door een speler van Stânfries – hij werd ‘AK’ genoemd, wellicht naar Joey AK of AK-47 – verlengd, wat de 3-2 betekende.

Ruinerwold rook bloed en kreeg flinke kansen op de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook na 75 minuten spelen. Een voorzet van Loof werd goed binnengeschoten door invaller Ruben Buld. Hierdoor ontpopte zich een spannend laatste kwartier, waar Ruinerwold eerst kansen liet liggen op de overwinning, maar in de laatste minuten ook nog een paar keer goed wegkwam.

Na een wel erg korte blessuretijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntje. Geen ramp voor Ruinerwold, dat stevig op plek 3 blijft staan.

Volgende week staat weer een fraai duel op het programma, thuis tegen nummer 2 USV uit Nieuwleusen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.