Ruinerwold en Steenwijker Boys delen de punten

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, da’s altijd even wennen. Allereerst moest Ruinerwold wennen aan het spelen van een klasse lager, daarnaast aan de korte busrit en ook het spelen op kunstgras was weer een beetje onwennig.

Reden genoeg voor een slecht eerste half uur, wat dan ook een terechte voorsprong voor Steenwijker Boys opleverde. Waar Ruinerwold in de tiende minuut nog de lat mocht danken dat een vlammend schot van Cankaya geen treffer opleverde, was het een minuut later wel raak. Een simpele korte corner werd in alle vrijheid voor het doel gebracht, waarna Kocadag eenvoudig bij de tweede paal binnen tikte: 1-0.

Na de openingstreffer begon Ruinerwold niet bepaald beter te spelen, maar een kwartier voor de rust begon het voorzichtig te lopen. Echt grote kansen leverde dit niet op, hoewel kersverse aanwinst De Graaf een keer zijn klasse liet zien en Loof een paar keer voor dreiging zorgde. Met een ruststand van 1-0 in het voordeel van De Boys werd er gerust.

Ruinerwold kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan het de eerste helft startte. Loof kreeg een aardige kans en De Graaf wist een mooie actie geen goed vervolg te geven. Terwijl Ruinerwold zich richting de gelijkmaker leek te voetballen, was het prompt Steenwijker Boys dat de 2-0 scoorde. Een vrije trap werd schitterend binnengeschoten door Tanriverdi.

Ruinerwold leek aangeslagen en wist niet direct iets terug te doen. Na enkele wisselingen ging Ruinerwold meer risico nemen en in de 66e minuut kreeg het loon naar werken. Een voorzet van Brand werd fraai binnengeschoten door De Graaf, wat de 2-1 betekende. Ruinerwold drong daarna aan op de gelijkmaker, maar wist enkele prima mogelijkheden niet te promoveren tot doelpunt. Ook Steenwijker Boys kreeg twee goede kansen, maar deze waren niet aan Ata besteed.

Waar Ruinerwold wel een punt verdiende, leek het met lege handen van De Koperberg te moeten vertrekken. Toch was het 92e minuut alsnog raak. Een voorzet van Herskamp werd bij de tweede paal door Hogenhorst binnen gegleden: 2-2. Het sierde beide ploegen dat er na de gelijkmaker nog op de winst werd gejagen, maar door de late gelijkmaker was er helaas weinig tijd meer over. Na 95 minuten floot Noorda voor het laatste fluitsignaal en mochten beide ploegen niet klagen met een punt.

Komende zondag speelt Ruinerwold thuis tegen DVSV. De club uit Darp promoveerde afgelopen seizoen, maar raakte haar beste spelers kwijt. Desalniettemin zal het na de 0-6 nederlaag tegen Wacker gretig aan de aftrap staan in Ruinerwold.