Ruinerwold en Wacker delen de punten in Woldenderby

Na twee moeizame corona-seizoenen was het inmiddels hoog tijd voor weer een échte pot voetbal. Een mooiere competitiestart dan Ruinerwold – Wacker was dan ook niet mogelijk. Ruinerwold had flink uitgepakt met muziek van Willem Spans, foodtrucks, een pupillen line-up en een topteam vrijwilligers. Doordat ook het zonnetje scheen, het veld er prima bij lag en de supporters in grote getalen langs de kant stonden, kon de dag eigenlijk al niet meer stuk.

Maar nu nog winnen. Zelden kent deze Woldenderby een ruim zegevierende ploeg en ook zondag verkochten beide ploegen de huid duur. Wacker begon het duel beter en kwam na een ruim kwartier spelen terecht op voorsprong. Koen Dekker schoot vanaf randje zestien bekeken raak: 0-1. Dit was direct de enige fase in de wedstrijd dat Wacker sterker was, maar het verzuimde enkele goede mogelijkheden om te zetten in een grotere voorsprong.

Ruinerwold begon in de wedstrijd te groeien en werd de betere ploeg. Een goede actie van Loof leidde bijna tot de gelijkmaker, maar doelman Dekker redde fraai. Wacker mocht hierdoor met een voorsprong aan de thee. Na de rust kreeg Wacker direct een goede mogelijkheid, welke het niet verzilverde, wat ook gelijk het laatste echte wapenfeit van Wacker bleek. Het was vooral Ruinerwold dat de tweede helft het spelbeeld bepaalde.

De thuisploeg drong Wacker terug en de gelijkmaker hing in de lucht. Uitgerekend via een penalty, gegeven door de subliem fluitende Draaijer en versierd door Bert de Boer, kon Ruinerwold terugkomen in de wedstrijd. Loof schoot de bal echter naast en Wacker dacht opgelucht adem te halen. Ware het niet dat amper een minuut later de bal alsnog achter Dekker lag. Loof maakte zijn misser goed door een voorzet van Brand bij de eerste paal in te schieten: 1-1.

Ruinerwold ging op jacht naar de winnende treffer en bracht pinchhitter Paul Smid binnen de lijnen. Het begon aardig te piepen en kraken achterin bij Wacker. Dat de uitstekend keepende doelman Daan Dekker er ook nog geblesseerd af moest – hopelijk valt het mee – was ook nog eens een tegenvaller voor de blauw-witten. Capituleren deden de mannen uit De Wijk uiteindelijk niet en na 90 minuten moesten beide ploegen lichtelijk teleurgesteld een punt in ontvangst nemen.

Grimmig werd de derby nooit, daarvoor lijken beide bevolkingsgroepen te veel op elkaar, wat de derde helft automatisch een groot succes maakte. Zelfs taxibusjes uit Wanneperveen en IJhorst wisten hun weg te vinden naar het sportpark, wat zorgde voor een ongekende drukte. Ruinerwold speelt zondag op De Koperberg tegen Steenwijker Boys. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.